Wijnaldum lyrisch over Thiago: 'Het is een perfecte match'

Reacties

Georginio Wijnaldum kreeg er in de afgelopen transferperiode met Thiago Alcántara een geduchte concurrent bij op het middenveld van Liverpool, maar de Nederlander is vooral heel erg blij met de komst van de technicus. 'Alles van Thiago heeft indruk op me gemaakt', zegt Wijnaldum.

Wijnaldum lyrisch over Thiago: 'Het is een perfecte match'
© Pro Shots

Thiago won in het afgelopen seizoen met Bayern München de treble, maar had voor het binnen hengelen van de landstitel, de DFP Pokal en de Champions League al duidelijk gemaakt dat hij aan het einde van het seizoen een nieuwe uitdaging wilde aangaan. Die vond hij in Engeland, waar Thiago met open armen werd verwelkomd door landskampioen Liverpool.

Thiago debuteerde als invaller in de competitiekraker tegen Chelsea en maakte daarin direct veel indruk. Wijnaldum was er niet door verrast: hij wist wel wat de Spanjaard in huis had. 'Ik heb hem jaren zien voetballen en stond vorig jaar tegenover hem, toen we Bayern München troffen (in het Champions League-seizoen 2018/19, red.). Zijn inzicht, het vertrouwen dat hij heeft aan de bal en de manier waarop hij de ploeg laat spelen is ongelooflijk', stelt Wijnaldum op de clubwebsite van Liverpool.

'Hij is een speler van topkwaliteit en maakt ons team nog sterker dan dat we al waren', vervolgt Wijnaldum zijn lofzang. 'Ik ben dus heel blij, zoals iedereen bij deze club, dat Thiago hier nu is. Ik denk dat een perfecte match is, Liverpool en Thiago.'

Vooralsnog is het voor Thiago bij die ene invalbeurt tegen Chelsea gebleven. De middenvelder liep een lichte blessure op en testte niet veel later bovendien positief op het coronavirus. Liverpool speelt volgende week zaterdag de derby met Everton en treft vier dagen later Ajax in de groepsfase van de Champions League. Jürgen Klopp hoopt in die duels weer over Thiago te kunnen beschikken.

Spelersprofiel

Thiago Alcântara


Geboortedatum:
11 april 1991
Leeftijd:
33
Geboorteplaats:
San Pietro Vernotico
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,74 m
Gewicht:
70 kg
Huidige club:
Liverpool
Bekijk hier al onze video's
Meer Thiago Alcântara
Meer over Thiago Alcântara
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.