Wijnaldum: 'Ik begrijp de nervositeit niet'

Newcastle United stevent af op degradatie uit de Premier League. Middenvelder Georginio Wijnaldum zet vraagtekens bij de instelling.

Na de tiende uitnederlaag op rij doemt het Championship op als het toneel, waarop Newcastle United volgend seizoen moet acteren. Zaterdag tegen Southampton hadden The Magpies de zenuwen niet onder controle en keken ze al na vier minuten tegen een achterstand aan.

'Ik begrijp niet waarom we zo nerveus zijn', vertelde Wijnaldum daags de 3-1 nederlaag op St. Mary's. 'We staan voorlaatste. We weten dat als je speelt zonder vertrouwen en je nerveus bent, het niet goed zal gaan en dat je slecht gaat spelen. Waarom doe je niet je best en probeer je het te veranderen? Dat begrijp ik niet. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt.'

In de ogen van Wijnaldum ontbreekt het Newcastle United aan daadkracht. 'Het is altijd teleurstellend als je verliest, maar we hebben verloren zonder vertrouwen. We hebben in de vierde minuut een doelpunt tegen gekregen. Dat is niet goed', aldus de middenvelder. 'De manier waarop we doelpunten weggeven is niet goed. Het lijkt wel of onze tegenstander niet eens hun best hoeven te doen om te scoren.'

Newcastle United heeft nog zes duels om de achterstand van zes punten op de veilige zeventiende plaats goed te maken. Swansea City, Manchester City, Liverpool, Crystal Palace, Aston Villa en Tottenham Hotspur zijn de tegenstanders.