Wigan-manager vermoedt beenbreuk bij invaller Stam

Manager Roberto Martínez vreest dat Ronnie Stam dinsdagavond een been heeft gebroken. De 28-jarige Nederlander viel in de competitiewedstrijd tegen Swansea City vlak voor tijd in namens Wigan Athletic, maar moest het veld al snel weer verlaten.

Wigan-manager vermoedt beenbreuk bij invaller Stam

Stam liep de blessure op na een zware tackle en kon niet meer terugkeren, waardoor Wigan het uiteindelijk met 3-2 verloren duel met tien man moest uitspelen. 'We zullen Ronnie woensdag onderzoeken, maar het lijkt erop dat hij een been heeft gebroken', vertelde Martínez na afloop.

'Hij kon het gewricht niet belasten', vervolgde Martínez, die Stam in de laatste twee competitiewedstrijden tegen Arsenal en Aston Villa goed had kunnen gebruiken. De afgelopen twee wedstrijden kwam de rechtervleugelverdediger immers ook al in actie voor The Latics.

Wigan staat na de nederlaag tegen Swansea, voor wie Dwight Tiendalli de winnende goal maakte, achttiende met 35 punten en stevent daardoor af op degradatie naar het Championship. De hoop op handhaving is nog niet vervlogen, aangezien Sunderland, Norwich City en Newcastle United slechts drie punten voorsprong hebben.

Bovendien is de blessure slecht nieuws met het oog op de FA Cup-finale van zaterdag tegen Manchester City. Die bijzondere wedstrijd lijkt aan Stam voorbij te gaan.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen