West Ham zet Van Gaal onder druk met zege, assist Berghuis

Reacties

West Ham United heeft de vijfde plek overgenomen van Manchester United, dankzij een overwinning bij West Bromwich Albion. Watford-aanvaller Steven Berghuis droeg als aangever bij aan een nieuwe nederlaag van Aston Villa.

West Ham zet Van Gaal onder druk met zege, assist Berghuis

West Bromwich Albion – West Ham United 0-3
West Ham United heeft in het uitduel met West Bromwich Albion geen fout gemaakt in de strijd om Europees voetbal. Spelmaker Dimitri Payet wees zijn ploeg ook dit keer de weg. De Fransman leverde een panklare voorzet af bij de openingstreffer van Cheikhou Kouyaté, die raak kopte bij de tweede paal. Payet staat nu op tien assists in de Premier League. Hij is de eerste West Ham-speler die dit aantal bereikt sinds Paolo Di Canio in het seizoen 1999/00. Op slag van rust verdubbelde Mark Noble de marge voor West Ham door de bal binnen te glijden.

West Brom, dat nergens meer om speelt, maakte na de hervatting geen aanstalten om nog iets aan die ruime achterstand te doen. Noble prikte er in de slotfase zelfs nog een goal bij: 0-3. Dus klimt West Ham ten koste van Manchester United naar de vijfde positie. De mannen van manager Louis van Gaal ontvangen zondag koploper Leicester City en moeten minimaal een punt pakken om terug te keren op plek vijf.

Watford - Aston Villa 3-2
Het reeds gedegradeerde Aston Villa heeft tegen Watford voor de elfde keer op rij verloren. De hekkensluiter van de Premier League leek lange tijd op weg naar een overwinning door doelpunten van Cieran Clark en Jordan Ayew. Namens Watford deed Almen Abdi nog wat terug, waardoor het spannend bleef.

In het tweede bedrijf bracht Watford-manager Quique Sánchez Flores Steven Berghuis en Nordin Amrabat het veld in om wat aan de achterstand te doen. Dat bleek een goede zet, want Berghuis leverde de assist bij de 2-2 van Troy Deeney. Diezelfde Deeney stelde diep in de extra tijd ook nog de zege veilig tegen Villa, dat het duel met tien man beëindigde na een rode kaart van Aly Cissokho.

Overige uitslag:
Everton – AFC Bournemouth 2-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.