Leicester beter af met tweede plaats, Borini lijkt op Müller

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Leicester beter af met tweede plaats, Borini lijkt op Müller

'Leicester is financieel waarschijnlijk beter af als het tweede wordt. Dan hebben ze wel de inkomsten van de Champions League, maar hoeven ze geen enorme bonussen te betalen aan de spelers en de trainer'
Kieran Maguire, specialist in sportfinanciën, denkt dat een kampioenschap voor Leicester wel eens flink in de papieren zou kunnen lopen. Maguire meent dat de tweede plaats financieel waarschijnlijk een stuk aantrekkelijker is, aangezien de bonussen voor manager Claudio Ranieri en zijn spelers behoorlijk groot zijn. Of zoals Ranieri zou zeggen 'Dilly ding, dilly dong'. (BBC Radio 5)

'Totti naar Barcelona? Als we hem voor een goede prijs kunnen krijgen, waarom niet?'
Luis Enrique werkte in het seizoen 2011/12 een jaar samen met Francesco Totti bij AS Roma en werd op zijn persconferentie gevraagd of hij de 39-jarige maestro niet naar Barcelona zou willen halen. De trainer van de Spaanse koploper antwoordde gevat met een knipoog. Jammer genoeg voor Enrique heeft het er alle schijn van dat Totti binnenkort zijn krabbel zet onder een nieuwe verbintenis, die hem een jaar langer in Rome houdt.

'Ik voel me een beetje als Thomas Müller, hij doet ook een hoop onzichtbare dingen, die het makkelijker maken voor de rest'
Fabio Borini is dit seizoen in 23 optredens voor Sunderland goed voor meer gele kaarten (zes) dan doelpunten (vier). Toch ziet de Italiaan gelijkenissen met Bayern München-sterspeler Thomas Müller. Borini vertelt in gesprek met The Guardian dat Müller en hij beiden veel onzichtbaar werk leveren. Wij denken zelfs dat Borini misschien nog wel iets beter is in onzichtbaar zijn op het veld dan Müller.

Crotone verzekerde zich vrijdagavond van promotie naar de Serie A volgend seizoen. Hoe beter dat te vieren dan met een selfie? Geen Ronaldo-wasbordjes deze keer, maar gewoon een stel dronken Italianen. Prima.

'Jari, ik dank je voor wie je bent. Ik hou van je. Heel veel geluk en gezondheid.'
Jari Litmanen is momenteel in Nederland om zijn door Voetbal International in het Nederlands uitgebrachte biografie te promoten. De oud-Ajacied was donderdagavond te gast bij het NOS-programma Langs de Lijn En Omstreken en kreeg daar een persoonlijke boodschap te horen van zijn voormalig trainer Louis van Gaal. 'Ik ben in mijn carrière altijd op zoek gegaan naar een kopie van jou. Een groter compliment kan ik je niet geven.'

'Feyenoord is de grootste teleurstelling in mijn loopbaan. Met clubbaas Jorien van den Herik kon ik uitstekend door één deur, maar de druk van pers en publiek was te groot.'
De nu 67-jarige Arie Haan is sinds kort met pensioen en in het Algemeen Dagblad blikt de trainer in ruste terug op zijn loopbaan als coach. Die bracht hem in onder meer in Duitsland en China, maar ook in Nederland. Twee jaar lang werkte hij bij Feyenoord, maar daar blikt hij zonder weemoed op terug. 'Er speelden andere zaken, waar ik geen grip op had. Het ergste dat je als trainer kunt gebeuren.'

• Er komt na dit seizoen dan toch echt een andere naam dan Philips op de borst van de PSV-spelers. De elektronicagigant brengt een hommage aan de succesjaren en de 58 tricots die zij met de bedrijfsnaam mochten sieren. Bovendien onthullen ze hoe Philips ook komend seizoen te zien blijft op het shirt van de Eindhovenaren.

Valentina Allegri, inderdaad de dochter van Massimiliano, beloofde voorafgaand aan dit seizoen dat ze het clublied van Juventus zou zingen als haar pappie de Scudetto zou grijpen. Die belofte komt zij na. Ze is in ieder geval erg enthousiast.

• Atlético Madrid-dirigent Diego Simeone gidste zijn ploeg woensdag langs Bayern München (1-0 zege) in de eerste confrontatie met de Duitsers in de halve finale van de Champions League. La Gazzetta dello Sport brengt op vrijdag een fraai eerbetoon aan El Cholo, met een knipoog naar - of wat moderner gezegd: faceswap met - de vrijheidsstrijder Che Guevara.

Dimitri Payet maakt een uitstekend seizoen door bij West Ham United en vertoont zijn kunsten niet alleen in stadions.

• Slecht nieuws voor het kwartet Romelu Lukaku, Christian Benteke, Michy Batshuayi en Laurent Depoitre, want bondscoach Marc Wilmots is niet van plan om komende zomer vier aanvallers mee te nemen naar het EK in Frankrijk. De keuzeheer laat in gesprek met Le Soir weten dat hij maar twee spitsen op gaat nemen in zijn 23-koppige selectie, die hij op 12 mei bekendmaakt.  

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.