West Bromwich Albion zet Arsenal te kijk

Reacties

In plaats van met de koppositie in de Premier League heeft Arsenal The Hawthorns met een enorme kater verlaten. West Bromwich Albion profiteerde van een off-day van The Gunners (2-1).

West Bromwich Albion zet Arsenal te kijk

Uitgerekend Olivier Giroud brak na minder dan een half uur nog wel de ban voor Arsenal bij West Bromwich Albion. De spits, die raak kopte na een vrije trap van Mesut Özil, was een van de twee Franse internationals over wie manager Arsène Wenger nog twijfels had over hun inzetbaarheid op The Hawthorns.

Wenger liet vrijdag in het midden of hij zijn landgenoten zaterdag zou inzetten vanwege de impact van de aanslagen in Parijs. Met Laurent Koscielny was Giroud immers actief geweest in de interland tegen Duitsland, een van de doelwitten van de terroristen.

Ondanks de zorgen bij Wenger kwamen de twee Franse internationals zaterdag aan de aftrap. De openingstreffer van Giroud had de opmaat moeten zijn van een goede resultaat, maar Arsenal droop met lege handen af.

West Bromwich Albion had voor rust de schade al meer dan hersteld, waarbij het ook Arsenal mocht danken voor de helpende hand. Want na de 1-1 van James Morrison zorgde invaller Mikel Arteta met een eigen goal voor meer misère bij de Londense gasten. De Spanjaard werkte de bal na een voorzet van James McClean met zijn hand achter doelman Petr Cech.

Arsenal probeerde in de tweede helft een nederlaag te voorkomen, maar een overwicht leverde nauwelijks kansen op. Invaller Joel Campbell was het dichtst bij de 2-2, maar de Costa Ricaan produceerde in kansrijke positie een compleet mislukt schot.

In de slotfase volgde dankzij WBA-back Chris Brunt nog een uitgelezen kans, toen WBA-back Chris Brunt een strafschop veroorzaakte. Maar Santi Cazorla schoot de bal over, waarmee hij de teleurstellende middag compleet maakte.

Door de nederlaag heeft Arsenal verzuimd de koppositie in de Premier League zich eigen te maken. Door het verlies bij West Bromwich Albion moeten The Gunners genoegen nemen met de vierde plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.