Memphis en Deeney spelen hoofdrol bij ontsnapping United

Reacties

Memphis Depay is bij zijn terugkeer in de basis direct beslissend geweest voor Manchester United. In het uitduel met Watford maakte hij een belangrijke goal voor het elftal van manager Louis van Gaal, die met United in een spectaculaire slotfase ontsnapte aan puntenverlies: 1-2.

Memphis en Deeney spelen hoofdrol bij ontsnapping United

De uitwedstrijd tegen Watford markeerde voor Memphis zijn rentree in het keurkorps van United. Bij afwezigheid van Anthony Martial, Wayne Rooney en Marouane Fellaini gunde Van Gaal hem voor het eerst sinds 4 oktober een basisplek in de Premier League.

Memphis had slechts elf minuten nodig om zijn stempel te drukken. De 21-jarige aanvaller werd op maat bediend door Ander Herrera, die een goede voorzet gaf. Via een volley met zijn linkervoet schoot Memphis de bal beheerst tegen de touwen: 0-1.

De openingsgoal van Memphis Depay in de maak.
De openingsgoal van Memphis Depay in de maak.

Door deze vroege goal zat United in een zetel. The Mancunians hielden vier Premier League-duels op rij de nul en doelman David de Gea dacht lange tijd dat deze reeks op Vicarage Road een vervolg kreeg. De Spanjaard keerde tot twee keer toe schoten van Troy Deeney in de slotfase, maar toen de Engelse spits in de 88ste minuut een penalty nam, bleef De Gea een antwoord schuldig: 1-1.

Daarmee leek United puntenverlies te gaan lijden, maar dankzij een slotoffensief werd dat voorkomen. Heurelho Gomes kon een acrobatische inzet van Chris Smalling nog keren, maar hij was gezien toen Bastian Schweinsteiger in de extra tijd een rebound voor zijn voeten kreeg. Via de ongelukkige Deeney, die zijn heldenrol in rook op zag gaan, rolde de bal binnen.

Daley Blind maakte de gehele wedstrijd bij United vol als linksback, al veranderde zijn rol enigszins toen Herrera in de 25ste minuut geblesseerd naar de kant moest en United terugschakelde naar het 5-3-2-systeem. Bij de thuisploeg kwam Nathan Aké na rust het veld in en behoorde Steven Berghuis niet tot de wedstrijdselectie.

Dankzij de nipte 2-1 zege is United de nieuwe koploper in de Premier League. Van Gaal heeft met zijn team 27 punten verzameld. Later deze speelronde kunnen Leicester City, Arsenal en Manchester City op de ranglijst nog voorbij gaan. Woensdag gaat PSV in Groep B van de Champions League op bezoek bij United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.