Wervelende Robben maakt de honderd vol bij Bayern

Reacties

Arjen Robben heeft dinsdagavond in het thuisduel met SC Freiburg zijn honderdste doelpunt voor Bayern München gemaakt. De in topvorm verkerende aanvaller had er 184 officiële wedstrijden voor nodig.

Wervelende Robben maakt de honderd vol bij Bayern

Robben sloeg in de 41ste minuut van het duel met SC Freiburg toe. Nadat Franck Ribéry de bal met zijn hoofd had teruggelegd, zorgde de Nederlander - eveneens koppend - van dichtbij voor de openingstreffer namens Bayern München.

Robben maakte 65 doelpunten in de Bundesliga, veertien in de strijd om de DFB-Pokal, negentien in de Champions League en twee om de Super Cup.

Hoe bijzonder de mijlpaal voor Robben is, blijkt wel na een duik in de lange en rijke clubhistorie. Tot nu toe slaagden pas veertien Bayern-spelers er eerder in de grens van honderd goals in officiële duels te passeren.

Uiteraard voert niemand minder dan Bomber Gerd Müller die lijst aan met 525 treffers. Verder zijn de Braziliaan Giovane Elber (139 goals), de Peruaan Claudio Pizarro (125), Roy Makaay (103) en Franck Ribéry (100) de enige andere buitenlanders in dat klassement, wat de prestatie van Robben extra glans geeft.

De Oranje-international maakte 59 van zijn honderd Bayern-treffers in de eigen Allianz Arena en was 41 keer succesvol op vreemde bodem. Van alle 47 clubs waartegen Robben in actie kwam, is Borussia Dortmund zijn Wünschgegner. In veertien officiële duels met BVB was hij betrokken bij veertien treffers: negen goals en vijf assists.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.