Werder kraakt HSV, Bayern wint moeizaam

Werder Bremen won eindelijk weer eens en haalde flink uit tegen Hamburger SV. Bayern München had meer moeite, maar won wel van 1. FC Köln, dat daardoor degradeerde.

De laatste weken kon Werder Bremen maar niet winnen, maar een week voor de topper met Bayern München bleek de koploper in grote vorm te verkeren. Streekgenoot Hamburger SV kreeg een enorm pak slaag: 6-0. Voor rust was het duel al beslist. Sergej Barbarez leidde het onheil van zijn ploeg in door koppend zijn eigen doelman te passeren in de zeventiende minuut, vijf minuten later gevolgd door de 2-0 van Valérien Ismaël via een vrije trap. De 3-0 vlak voor rust van Ivan Klasnic stelde de drie punten zeker voor de Hanseaten. Na rust zorgden Ailton (foto), Hadeo Valez en Victor Kripnik (strafschop) voor de 4-0, 5-0 en 6-0.

Ook Bayern München maakte geen fout, maar moest daarvoor flink knokken bij 1. FC Köln: 2-1. De regerend kampioen moest een vlotte achterstand wegwerken tegen de hekkensluiter en kwam ietwat gelukkig aan de winnende goal. Die beslissende treffer kwam op naam van Sebastian Schweinsteiger, die vanaf de rand van de zestien doel trof, zij het dat zijn schot dusdanig van richting werd veranderd dat doelman Stefan Wessels kansloos was. Het was het eerste balcontact van de net ingevallen Schweinsteiger. Köln was amper de mindere te noemen. Via de achttienjarige Lukas Podolski waren de Geissbocken op voorsprong gekomen, maar vlak voor rust poetste Claudio Pizarro die achterstand weg. Köln kreeg nog enkele kansen op de gelijkmaker, met name via Podolski, maar Oliver Kahn hield de zege binnen. De nederlaag betekende tevens dat Köln degradeert. Ailton tekent voor de 4-0 van Werder Bayer Leverkusen liep wel averij op en lijkt de hoop op Champions League-voetbal te moeten opgeven. De ploeg van coach Klaus Augenthaler speelde met 1-1 gelijk bij 1860 München, dat het ene puntje goed kan gebruiken in de strijd tegen degradatie. Agostino zette Die Löwen al na vier minuten op voorsprong. Vlak na rust poetste Bernd Schneider dat verschil weg.

Borussia Dortmund boekte een ruime zege op Hansa Rostock: 4-1. Al voor rust leidden Die Borussen met 3-0 dankzij goals van Ahmed Madouni, Ewerthon en Jan Koller. David Odonkor tekende voor de vierde van Dortmund, nadat Martin Max zijn seizoentotaal had opgevoerd tot negentien.

SC Freiburg deed goede zaken in de strijd tegen degradatie. De ploeg van coach Andreas Zeyer won met 4-1 van Hannover 96 en staat nu zes punten boven nummer zestien 1860 München. Sascha Riether, Zlatan Bajramovic, en Alexander Iashvili (tweemaal) maakten de goals.

1. FC Kaiserslautern en Borussia Mönchengladbach moeten door hun 2-2 gelijkspel nog vrezen in de laatste drie speelronden. FCK heeft slechts een puntje meer dan 1860, Gladbach heeft een marge van twee. Lautern was nog wel met 2-0 voorgekomen door goals van Halil Altintop en Marian Hristov. Maar na een goal van Thomas Broich zorgde Igor Demo (op aangeven van Joonas Kolkka) in blessuretijd voor de verdiende gelijkmaker. Die Fohlen pakten het puntje overigens met tien spelers na een geelrode kaart van Obradovic.

Voor Eintracht Frankfurt is een terugkeer in de tweede Bundesliga weer een stap dichterbij gekomen na de 1-0 nederlaag bij VfL Wolfsburg. Alexander Klimowicz maakte in de achttiende minuut de enige goal.