Wenger waarschuwt Spurs: 'Giroud is in bloedvorm'

Reacties

Arsène Wenger heeft zijn spits Olivier Giroud nog wat extra zelfvertrouwen gegeven in aanloop naar The North London Derby. De Arsenal-manager is tegelijkertijd op zijn hoede voor Harry Kane, de man in vorm bij tegenstander Tottenham Hotspur.

Wenger waarschuwt Spurs: 'Giroud is in bloedvorm'

'Afwerken is een soort cylus, het heeft te maken met scherpte, vorm en zelfvertrouwen. Als je de vorige wedstrijd gescoord hebt, ben je als spits altijd overtuigd dat je dat wederom gaat doen', legt Wenger op de clubsite uit over de vorm van Giroud, die vijf keer doel trof in zijn laatste zes duels.

De landgenoot van Wenger is niet altijd onomstreden bij The Gunners. 'Als Olivier even niet gespeeld heeft, komt hij vaak met nog meer motivatie terug. Het gaat erom dat je blijft vechten als de goals even op zich laten wachten. Momenteel is hij in bloedvorm', is de Franse oefenmeester van mening.

Arsenal hoopt Kane te stoppen door de aanvoer naar de aanvalsleider te blokkeren. Met name Christian Eriksen weet de spits veelvuldig te vinden. 'Je moet de speler neutraliseren die het voorbereidende werk doet', stelt de manager, die complimenteus is over de stadgenoot. 'Ze zijn stabiel in de as. Lloris, Vertonghen, Alderweireld, Dier en Kane zorgen voor vastigheid. Daarnaast spelen ze met veel energie.' Arsenal en Tottenham Hotspur beginnen zondag om 17.00 uur in het Emirates Stadium aan The North London Derby.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.