Interlanddebuut lonkt voor Engelsman Dier

Reacties

Tottenham Hotspur-middenvelder Eric Dier debuteert in de selectie van het Engelse nationale team. De jongeling (21) is door bondscoach Roy Hodgson opgeroepen voor de oefeninterlands met Spanje en Frankrijk.

Interlanddebuut lonkt voor Engelsman Dier

Dier, die ook als verdediger uit de voeten kan, maakte als middenvelder indruk op Hodgson. De debutant in de Engelse selectie doorliep de jeugdopleiding van Sporting Lissabon en liet die club in de zomer van 2014 achter voor een avontuur op White Hart Lane. Hij kwam dit seizoen tot op heden in tien Premier League-duels in actie namens de Londenaren en scoorde daarin twee keer.

Engeland neemt het op 13 november in Alicante op met de Spanjaarden en strijdt vier dagen later op het eigen Wembley tegen de Fransen. Bondscoach Hodgson kan de duels gebruiken om vast te sleutelen aan zijn EK-selectie. De Engelsen plaatsten zich namelijk zonder puntenverlies in Groep E van de kwalificatiereeks voor het eindtoernooi in Frankrijk.

De volledige selectie van Engeland

Doel: Jack Butland (Stoke City), Joe Hart (Manchester City), Tom Heaton (Burnley) 

Verdediging: Ryan Bertrand (Southampton), Gary Cahill (Chelsea), Nathaniel Clyne (Liverpool), Kieran Gibbs (Arsenal), Phil Jones (Manchester United), Chris Smalling (Manchester United), John Stones (Everton), Kyle Walker (Tottenham Hotspur)

Middenveld: Dele Alli (Tottenham Hotspur), Eric Dier (Tottenham Hotspur), Ross Barkley (Everton), Michael Carrick (Manchester United), Fabian Delph (Manchester City), Adam Lallana (Liverpool), James Milner (Liverpool), Jonjo Shelvey (Swansea City), Raheem Sterling (Manchester City)

Aanval: Harry Kane (Tottenham Hotspur), Wayne Rooney (Manchester United), Jamie Vardy (Leicester City)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.