Wenger: 'Voorlopig houden we Miyaichi nog bij Arsenal'

Feyenoord-doelwit Ryo Miyaichi heeft tijdens de voorbereiding van Arsenal zo'n goede indruk achtergelaten op manager Arsène Wenger dat de Londense ploeg hem voorlopig niet laat gaan. De Japanner bereidt zich momenteel met The Gunners in zijn vaderland voor op het nieuwe Premier League-seizoen.

Wenger: 'Voorlopig houden we Miyaichi nog bij Arsenal'

Voor aanvang van de toer door Azië waren de perspectieven van Miyaichi onduidelijk. In het vorige oefenduel, met Nagoya Grampus, deed de middenvelder annex aanvaller al van zich spreken met een doelpunt. Vrijdag werkte hij een aardige eerste helft af tegen Urawa Red Diamonds, dat door goals van Lukas Podolski en de 17-jarige Engelsman Chuba Akpom met 2-1 werd verslagen.

'Hij heeft het goed gedaan, je ziet dat hij zijn scherpte weer terug krijgt', vertelt Wenger op de clubwebsite over Miyaichi. 'Hij speelde beter dan tegen Nagoya Grampus en heeft de weg omhoog ingezet. Hij vecht voor zijn plek. Net als alle andere spelers. Hij doet het goed.'

Feyenoord hoopt Miyaichi op huurbasis te mogen verwelkomen, maar technisch directeur Martin van Geel gaf al aan dat het nodige geduld nodig zou zijn. Wenger: 'Ik geloof dat Miyaichi veel aan spelen moet toekomen. Hij heeft een goede kans mee te dingen naar een plekje in het elftal. Voorlopig houden we hem bij de ploeg. Als er nog spelers gekocht worden, moet ik de situatie opnieuw bekijken.'

Miyaichi groeide in het seizoen 2010/11 in De Kuip uit tot een publiekslieveling toen hij gehuurd werd van Arsenal. Later lieten de Londenaren hem ook nog ervaring opdoen bij Bolton Wanderers en Wigan Athletic. Pas tegen het einde van de transferperiode zal duidelijk worden of Arsenal hem opnieuw zal uitlenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen