Wenger na dramamaand doof voor 'meningen en opinies'

Reacties

Arsène Wenger wil van geen wijken weten bij Arsenal. Ondanks de groeiende kritiek na mogelijk weer een seizoen zonder hoofdprijs ziet de Franse manager zich ook volgend jaar op de bank van The Gunners zitten.

Wenger na dramamaand doof voor 'meningen en opinies'

De roep om een wisseling van de wacht klonk in maart steeds luider na een reeks van dramatische resultaten. In een maand tijd werd Arsenal uitgeschakeld in de Champions League en in de strijd om de FA Cup, terwijl de achterstand op koploper Leicester City is gegroeid tot elf punten. Andermaal staat de positie van Wenger ter discussie.

Maar de Franse manager maakt zich geen zorgen dat hij na twintig jaar moet wijken als manager van Arsenal. 'Ik ken geen twijfel, omdat ik altijd volledig toegewijd ben. Ik geef alles als ik bij de club ben. Ik maak me geen zorgen over het andere, over wat andere mensen zeggen. Ik bepaal mijn eigen toekomst', zei hij tegen BeIN Sports.

'Het zijn alleen maar meningen en opinies. In mijn werk ligt de focus op wat echt belangrijk is. En dat is presteren', aldus Wenger. 'Ik geloof dat je je in je leven moet concentreren op datgene waarvoor je bent aangesteld. Ik ben aangesteld om te presteren en mijn best te doen voor de club. Daar houd ik me mee bezig. Dat is het enige.'

Dat presteren heeft niet geleid tot veel prijzen. Zeker de laatste jaren is Arsenal niet rijk bedeeld op dit punt. Sinds 2004 is de Engelse titel steeds te hoog gegrepen. En nu lijkt dat opnieuw het geval. Dat leverde kritiek op aan het adres van Wenger. 'Kritiek is niet erg welkom tijdens een seizoen als je verwikkeld bent in de titelstrijd', aldus Fransman, die nog tot medio 2017 vastligt bij Arsenal. 'Ik heb een schoon geweten. Het belangrijkste is dat ik elke dag mijn best doe en dat ik werk bij een club die ik liefheb.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.