Lofzang voor Koeman en Leicester, kritiek op Wenger

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Lofzang voor Koeman en Leicester, kritiek op Wenger

'Gelukkig hoef ik zelf niet tegen Ronald Koeman te spelen. Als speler was hij wereldklasse, dus alsjeblieft, vergelijk ons niet met elkaar! Als manager is hij ook briljant, daar is geen twijfel over mogelijk. Hij doet het fantastisch bij Southampton en ik heb veel respect voor hem'
Jürgen Klopp neemt het zondag met Liverpool op tegen het Southampton van Ronald Koeman, een belangrijke concurrent in de strijd om de Engelse Europa League-plaatsen. De excentrieke Duitse manager, die als speler een bescheiden carrière als rechtsback beleefde, prijst zich gelukkig dat hij zelf niet tegen Koeman hoeft te spelen.

'We hebben op prime time, 16.00 uur, gespeeld, zodat ze ons in China kunnen zien spelen. Daar zijn we blij mee'
• Diego Simeone
zag zijn Atlético Madrid zaterdag duur puntenverlies lijden tegen Sprorting Gijón. Zijn ploeg, dinsdag nog de beul van PSV in de achtste finale van de Champions League, gaf in het laatste kwartier een voorsprong uit handen en verloor met 2-1. Met acht punten achterstand en een duel meer dan koploper Barcelona lijkt de titel uit zicht. Genoeg reden voor Simeone om subtiel vraagtekens te zetten bij het speelschema, dat bepaald lijkt te worden door commerciële belangen.

'Dit was het perfecte jaar voor Arsenal om kampioen te worden en dat is ze niet gelukt. Daar is Arsène Wenger verantwoordelijk voor. Arsenal heeft een nieuwe trainer nodig, die nieuwe spelers aantrekt. Wenger zou een adviserende rol kunnen vervullen'
Emmanuel Petit kende bij AS Monaco en Arsenal vele successen onder Arsène Wenger, maar vindt dat het nu tijd is voor de 66-jarige Fransman om op te stappen. Volgens Petit was dit jaar de ultieme mogelijkheid voor The Gunners om de titel te pakken, aangezien topclubs Manchester City, Manchester United en Chelsea een minder jaar doormaken. (Sky Sports)

'Het is niet beschamend om zo ver achter Leicester City te staan. Wat zij presteren maakt deze sport zo mooi. Geld is niet altijd bepalend, het gaat om de kwaliteit van het team en Leicester is daar een mooi voorbeeld van'
Louis van Gaal gaf in zijn periode bij Manchester United al meer dan 300 miljoen euro uit aan nieuwe spelers, maar staat momenteel negentien punten achter op de verrassende Engelse koploper Leicester City. Van Gaal schaamt zich echter niet voor dat bizarre verschil. (The Mirror)

Fernando Torres viert vandaag zijn 32ste verjaardag. De spits van Atlético Madrid maakte 38 doelpunten in 110 optredens voor het nationale elftal van Spanje. Zijn belangrijkste was de goal in de finale van het EK 2008 tegen Duitsland.

'Ik wil niemand een elleboogstoot geven, ik verdedig mezelf gewoon. Ik ben een fysieke speler, ik wil duels winnen. Zo is het Engelse voetbal, ik ben geen gemene speler'
Marouane Fellaini heeft inmiddels ongeveer de helft van de spelers in de Premier Leauge getrakteerd op een elleboogstoot. De onhandige Belgische middenvelder krijgt de laatste tijd weer veel kritiek op het gebruik van zijn armen, maar beweert dat hij niemand opzettelijk pijn wil doen. (BBC)

'Louis van Gaal verdient net zoveel respect als Pep Guardiola en José Mourinho. Misschien wel meer. Hij is een fantastische trainer en een perfect mens'
Patrick Kluivert mocht ooit debuteren onder Louis van Gaal en was op het WK 2014 assistent van de Amsterdammer. Kluivert vindt het jammer dat het niet zo soepel gaat bij Manchester United, maar meent dat Van Gaal minstens zoveel respect verdient als toptrainers Guardiola en Mourinho. (The Daily Mail)

'Marcus Rashford doet mij als spits meer aan mezelf denken dan iedere andere speler die ik ooit gezien heb'
• In hetzelfde interview gaat Kluivert in op de vergelijking tussen hem en Marcus Rashford, de spits die onlangs een sensationele doorbraak maakte door in zijn eerste twee wedstrijden onder Van Gaal vier keer te scoren (tegen FC Midtjylland en Arsenal). Van Gaal gaf aan veel gelijkenissen te zien met Kluivert en de huidige bondscoach van Curaçao is het daar roerend mee eens.

Michael van Praag speelt aanstaande vrijdag mee met de drum- en showband Adest Musica voor aanvang van het treffen tussen het Nederlands elftal met Frankrijk in De Arena. De voorzitter van de KNVB houdt zijn volgers op Twitter uitstekend op de hoogte van de repetities.

'Er was wat meer aandacht dan waar ik op had gerekend. Gelukkig ging het best aardig. Voor hetzelfde geld hobbelt er een bal tussen je benen door en ben je een hit op Youtube: Kijk jongens, dit wás ooit een goede keeper'
Edwin van der Sar is blij dat hij zijn rentree bij VV Noordwijk zonder kleerscheuren is doorgekomen. De 130-voudig international, die in zijn carrière twee keer de Champions League won, was bang dat een spits van de amateurs van Jodan Boys hem door de benen zou spelen. (Het Parool)

'Ik kan het voetbal niet loslaten en dat zal ik ook niet doen, ik zie wel wat op me afkomt. Ik kan weer bij Schalke terugkeren als adviseur, maar ik wil eerst een paar gesprekken voeren met de nieuwe manager over hoe hij dat ziet, want dat vind ik wel belangrijk'
Huub Stevens vertrok op 10 februari als trainer bij 1899 Hoffenheim, omdat hij last had van hartritmestoornissen. De 62-jarige Limburger kan het echter niet laten toch actief te blijven in de voetbalwereld en dus keert hij mogelijk terug bij zijn oude club Schalke 04. (De Tafel van Kees)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.