Wenger blij met debuut Özil: 'Hij was absoluut geweldig'

Arsenal-manager Arsène Wenger zag zijn elftal zaterdagmiddag met 3-1 winnen bij Sunderland. Na afloop prees hij zijn aanwinst Mesut Özil de hemel in.

Met een assist had de Duitse spelmaker bij zijn Arsenal-debuut een groot aandeel in de openingstreffer van Olivier Giroud. Na rust maakte Craig Gardner vanaf de strafschopstip de gelijkmaker, maar twee doelpunten van Aaron Ramsey bezorgden Arsenal alsnog een overwinning.

Wenger was tegenover BBC vol lof over Özil. 'Hij was absoluut geweldig. In de tweede helft kwam hij fysiek wat tekort, maar als je in ogenschouw neemt dat hij de hele week ziek is geweest, dan was hij heel erg goed.'

Ook voor Ramsey, die in het verleden te kampen had met veel blessureleed, had Wenger positieve woorden over. 'Hij is enorm vooruit gegaan. Ramsey is een andere speler dan een jaar geleden. In december stelde veel mensen nog vraagtekens bij zijn kwaliteiten. Voor een jonge speler is datgene wat hij laat zien fantastisch. Hij wordt iedere wedstrijd beter.'

Dinsdag (20.45 uur) staat er voor Arsenal alweer een nieuwe wedstrijd op het programma. Dan moet het voor de Champions League op bezoek bij Olympique Marseille.