Trotse Özil voorziet rol voor Arsenal in Engelse titelrace

Mesut Özil (24) is ervan overtuigd: zijn kersverse werkgever Arsenal kan meedoen om de prijzen in Engeland. De voor vijftig miljoen euro van Real Madrid overgenomen Duitser zou daarmee de smachtende fans van de Londenaren eindelijk weer van een beetje blijdschap voorzien.

Trotse Özil voorziet rol voor Arsenal in Engelse titelrace

Sinds de FA Cup van 2005 won Arsenal nóóit meer eremetaal. Waar de ploeg van manager Arsène Wenger te boek stond als Engelse grootmacht verloor Arsenal steeds meer het contact met de met geld smijtende top van Engeland en Europa. Wenger hield steevast zijn hand op de knip en nam de mindere resultaten op de koop toe. Inherent was het stelselmatige vertrek van de topspelers.

Die strategie leidde ook bij de eigen achterban tot steeds meer kritiek. Op de slotdag van de transfermarkt werd afgerekend met de scepsis: in één klap was Arsenal vijftig miljoen armer en een van de beste voetballers van de wereld rijker.

'Ik kan niet met de volle zekerheid beloven dat we prijzen gaan pakken, maar dit is wel een van de grootste clubs van de wereld in de allersterkste competitie die er is. We gaan zeker meestrijden om de bovenste plekken', aldus Özil, die met een landstitel de Arsenal-aanhang zou belonen voor tien jaar geduld. Het laatste kampioenschap dateert van 2004.

Zaterdagmiddag kan de Duitse technicus op bezoek bij Sunderland zijn debuut maken. 'Veel spelers zijn hier op jonge leeftijd gekomen en uitgegroeid tot de elite van de wereld', doelt de middenvelder indirect op Robin van Persie. 'Ik denk dat ik hier onder Wenger ook kan groeien. We hebben een druk programma en ik kijk daar enorm naar uit. Ik ben er trots op deel uit te mogen maken van Arsenal, ik was hier zelfs gratis nog gaan spelen.'

Met Arsenal vertoeft Özil momenteel in de bovenste regionen met zes punten uit drie optredens. Alleen Chelsea (zeven) en Liverpool (negen) hebben momenteel meer punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen