Ander gevoel Khedira en Özil bij uitlatingen Ancelotti

Sami Khedira en Mesut Özil spelen voorlopig alleen samen bij de Duitse nationale ploeg. Het vertrouwen dat beide spelers ondervonden in Madrid was de aanleiding dat de twee een andere weg kozen.

Ander gevoel Khedira en Özil bij uitlatingen Ancelotti

Voor Khedira was er de mogelijkheid Real Madrid te verruilen voor Manchester United. 'Maar de club heeft het bod afgewezen, zodat de zaak relatief snel was opgelost', zei de middenvelder tijdens een persconferentie met de Duitse nationale ploeg.

Khedira had allerminst moeite met die beslissing. 'Ik had kort daarvoor zeer goede gesprekken gehad met Carlo Ancelotti. Daarmee was het voor mij duidelijk dat ik bij Real Madrid zou blijven.' 

Dat gold niet voor collega en landgenoot Özil (24) bij wie juist de laatste weken het idee had post gevat dat er voor hem geen toekomst meer was in Santiago Bernabéu. Aanvankelijk was hij er nog zeker van in Madrid te blijven.

'Maar ik merkte dat ik niet meer het vertrouwen had van de trainer en de verantwoordelijken', stelde Özil. 'En ik ben iemand die dat vertrouwen nodig heeft. Ik ben ervan overtugd dat ik bij elke club kan slagen. Maar vanwege het gebrek aan vertrouwen moest ik de club wel verlaten.'

Arsenal bood met een afkoopsom van vijftig miljoen en een vijfjarig contract uitkomst. Özil ging het Engelse avontuur aan na de nodige telefoongesprekken met Arsène Wenger, bij wie de middenvelder wel het vertrouwen voelde.

De twee voormalige ploeggenoten bij Real Madrid kunnen zich opmaken voor een gezamenlijk optreden, als Duitsland in het kader van de WK-kwalificatie het opneemt tegen Oostenrijk en de Faeröer op vrijdag en dinsdag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen