Özil: 'Onder Wenger spelen goed voor mijn ontwikkeling'

Arsenal is vanzelfsprekend verheugd over het vastleggen van Mesut Özil, die voor een recordbedrag van vijftig miljoen euro overkomt van Real Madrid. Zelf denkt de Duitse spelmaker in de Engelse competitie een betere speler te worden onder de vleugels van Arsène Wenger.

Özil: 'Onder Wenger spelen goed voor mijn ontwikkeling'

'Ik vind het fantastisch om bij een club van het statuur van Arsenal te tekenen en in de Premier League te gaan spelen. Het zal geweldig zijn voor mijn ontwikkeling als speler. En ik kijk er in het bijzonder naar uit om te gaan samenwerken met Arsène Wenger', zegt Özil op de clubwebsite.

Met Özil, die rugnummer elf krijgt, heeft Wenger dan eindelijk zijn al meerdere malen aangekondigde toptransfer binnen. De komt van de Duitse international met Turkse roots zegt veel over de ambitie van de club, die het eigen clubrecord en dat van Real Madrid verpulverde.

Ook Özil viel voor de aspiraties van The Gunners, waar hij naar verluidt 8,5 miljoen euro per jaar gaat verdienen. 'Uit onze gesprekken werd mij duidelijk dat de club gigantische ambities heeft. Ik ben graag onderdeel van die rooskleurige toekomst', aldus Özil.

Volgens Wenger is Özil een speler die in al zijn facetten perfect bij Arsenal past. 'Hij is een geweldige speler, die zichzelf op club- en internationaal niveau heeft bewezen. We hebben hem al enige tijd gevolgd en bewonderd en hij heeft alle kwaliteiten die wij in een Arsenal-speler zoeken. Mesut is een speler van topkwaliteit en zal een fantastische aanwinst voor onze getalenteerde ploeg zijn.'

Özil krijgt bij Arsenal het rugnummer 11 en zal op het middenveld een centrale rol krijgen tussen andere technisch begaafde spelers als Santi Cazorla, Tomas Rosicky en Jack Wilshere. Wenger wrijft zich nu al in zijn handen. 'We kijken allemaal enorm uit naar het moment dat hij zich bij ons voegt na zijn interlands met Duitsland.'

Bekijk hier al onze video's