Wenger betaalt tol voor te snelle terugkeer Ramsey

Reacties

Het seizoen is nog maar net begonnen of Arsenal wordt alweer geplaagd door blessures. Manager Arsène Wenger moet vrezen dat Aaron Ramsey een maand aan de kant staat door de hamstringblessure die hij opliep bij de Premier League-start tegen Liverpool (3-4).

Wenger betaalt tol voor te snelle terugkeer Ramsey

Ramsey ging na een uur naar de kant met wat alweer zijn zesde dijbeenkwetsuur in de laatste twee seizoenen is. De Welshe middenvelder is zeker niet de enige Arsenal-speler die de laatste jaren regelmatig in de lappenmand zat onder het bewind van Wenger, die ook nu weer kritiek krijgt te verduren wegens de bijna onophoudelijke blessuregolf in zijn selectie.

De 66-jarige Fransman gaf na afloop toe dat hij Ramsey te snel had gebracht. Zes weken geleden stond de 25-jarige middenvelder met twee assists nog aan de basis van de 3-1 zege van Wales in de EK-kwartfinale tegen België. 'Ik heb Ramsey gepusht en hij is geblesseerd geraakt', zei Wenger. 'Het is een lastige situatie om mee om te gaan. Spelers komen laat terug van het EK. Als je ze dan laat spelen, raken ze ook nog eens geblesseerd. Maar als je ze niet opstelt, mis je ze ook.'

Wenger koos ervoor Ramsey in de basis te laten beginnen tegen Liverpool, terwijl hij met Santi Cazorla en Jack Wilshere alternatieven op de bank had zitten. Bovendien werden Laurent Koscielny, Olivier Giroud en Mesut Özil nog wel gespaard, omdat ze met respectievelijk Frankrijk en Duitsland lang in het toernooi bleven.

Ramsey zal zaterdag tegen Leicester City ontbreken. Ook het competitieduel van een week later met Watford komt waarschijnlijk te vroeg. Bondscoach Chris Coleman moet bovendien vrezen dat de start van de WK-kwalificatiereeks tegen Moldavië op 5 september aan zijn steunpilaar voorbij gaat. Vanwege het grote aantal middenvelders in de selectie hoeft Arsenal niet op zoek naar versterkingen, wat door de langdurige blessures van verdedigers Gabriel en Per Mertesacker wel gevraagd is voor de achterhoede.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.