Wel degelijk belangen bij oefenduel Italië-Portugal

Reacties

Aan de vooravond van het oefenduel met Portugal in Genève heeft bondscoach Antonio Conte zijn spelers nog maar eens benadrukt dat het treffen voor hem zeer belangrijk is. Voor Italië staat immers meer op het spel dan de eer.

Wel degelijk belangen bij oefenduel Italië-Portugal

Ook al doet Cristiano Ronaldo niet mee, Italië sluit dinsdag het voetbaljaar af met de op papier aansprekende oefeninterland. Na een lang seizoen zit echter niet iedereen te wachten op zo'n oefenduel. Dat soort gedachten zijn aan Conte niet besteed.

'Ik zie geen verschil tussen deze pot en een competitieve wedstrijd. Mijn spelers beseffen heel goed hoezeer ik het woord nederlaag haat. Ik wil ook dat ze begrijpen wat het verschil is tussen winnen en verliezen, ook al staan er geen drie punten op het spel.'  

Maar er staat wel degelijk wat op het spel voor de Italianen. Het resultaat van het oefenduel kan gevolgen hebben voor de Squadra Azzurra. Italië dreigt namelijk uit de Europese topnegen te vallen op de FIFA-ranglijst. Dat heeft consequenties voor de plaatsing bij de loting voor de kwalificatiereeks voor het WK in 2018.

Wales
Op basis van die FIFA-rangschikking van juli wordt bepaald welke landen in welke pot gaan op 25 juli. Nederland is als nummer drie van Europa zeker groepshoofd, net als opvallend genoeg Wales. Dat land gaat namelijk dankzij de 1-0 zege op België klimmen van de 22 naar de zevende plaats, op de FIFA-ranking van Europese landen.

Italië staat vooralsnog aan de positieve kant, maar kan die positie alleen behouden als het dinsdag wint van Portugal. Bij een ander resultaat moet het de negende Europese plaats laten aan Kroatië, dat vrijdag in de EK-kwalificatie met 1-1 gelijkspeelde tegen de ploeg van Conte. En in dat geval gaat het balletje van Italië bij de loting in pot 2.

Een positief resultaat zou ook goed uitkomen en een en ander aan onrust wegnemen. Conte heeft een dag voor de oefeninterland met Portugal immers ook de geruchten de kop ingedrukt dat hij er de brui aan zou willen geven. 'Sommigen hebben het aangedurfd te voorspellen wat ik ga doen. Hoewel ik moeilijke momenten heb gehad, heb ik nooit gedacht om op te stappen. Ik heb me gecommitteerd aan Italië', zo verwees hij een vertrek naar het rijk der fabelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.