Kroatië maakt excuses voor hakenkruis op veld

Een hakenkruis op het veld heeft de Kroatische bond in verlegenheid gebracht. Voorzitter Davor Suker was boos over het nieuwe incident, waarvoor inmiddels excuses is gemaakt.

Kroatië maakt excuses voor hakenkruis op veld

In het veld van het Poljudstadion in Split was voor het EK-kwalificatieduel met Italië (1-1) een gigantisch hakenkruis gekrast. Vooraf werd nog driftig geprobeerd het fascistische symbool weg te werken. Maar de contouren waren nog steeds zichtbaar.

'We zullen er zaterdag over gaan praten, maar ik ben wel boos', toonde bondsvoorzitter  Davor Suker zich geschokt na afloop van de wedstrijd, die voor lege tribunes werd afgewerkt vanwege onder andere racistische spreekkoren van Kroatische aanhang tijdens de wedstrijd tegen Noorwegen.

'We hebben het probleem dat de fans de regels niet respecteren. We zijn bezig met een oplossing, maar helaas is er weer iets gebeurd', moest Suker tot zijn teleurstelling vaststellen.

'Het is een schande, niet alleen voor het Kroatische voetbal maar voor het hele land', voegde woordvoerder Tomislav Bacek daaraan toe. 'We hebben het incident gerapporteerd aan de UEFA. We maken ook onze excuses aan Italië en aan iedereen.'

Sportief gaat het Kroatië overigens wel voor de wind. De ploeg van bondscoach Niko Kovac is koploper in Groep H. Of dit incident daar nog van invloed op zal zijn moet in de komende tijd blijken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen