Weg naar Manchester City is vrij voor gewilde Pellegrini

Manuel Pellegrini (59) heeft bevestigd dat hij deze zomer vertrekt bij Málaga. De Chileense coach is zodoende een stap dichter bij een baan bij Manchester City.

Weg naar Manchester City is vrij voor gewilde Pellegrini

Pellegrini werd al voor het ontslag van Roberto Mancini in verband gebracht met de miljoenenploeg uit Manchester. Nu hij heeft aangegeven Málaga te verlaten, lijkt niets een dergelijke gang van zaken meer in de weg te staan.

De ervaren coach heeft een uitermate succesvol seizoen bij Málaga achter de rug. Niet alleen bezet hij momenteel de zesde plaats, maar het debuut in de Champions League draaide uit op een plek in de kwartfinale. Daarin was finalist Borussia Dortmund net te sterk.

De knappe prestaties komen in het seizoen dat de verwachtingen bij Málaga vanwege financiële problemen allesbehalve hoog waren. Pellegrini had nog een contract tot medio 2015. Of hij zelf, of zijn eventuele nieuwe werkgever, een bedrag op tafel heeft moeten leggen om het contract af te kopen is niet bekend.

Vandaag kwam er overigens meer goed nieuws voor de Andalusische club. Omdat Málaga kon aantonen dat de grootste financiële problemen tot het verleden behoren, is ook de Europese schorsing opgeheven. Málaga mag zodoende in de Europa League uitkomen als het de huidige zesde plaats op de ranglijst vasthoudt.

'Onze paden gaan nu scheiden, maar mijn verbondenheid met deze stad en deze club zijn voor eeuwig', zo vertelde Pellegrini, die in het verleden ook al aan het roer stond bij onder meer Real Madrid, Villarreal en River Plate. Hij was sinds 2010 in dienst bij Málaga.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen