Pellegrini hekelt arbiters: 'Wilden ons niet in halve finale'

Málaga-coach Manuel Pellegrini heeft na de spectaculaire uitschakeling in de kwartfinale van de Champions League door Borussia Dortmund zijn woede niet onder stoelen of banken gestoken. De Chileen haalde uit naar de Schotse arbiter Craig Thomson en zijn vijf (!) assistenten.

Pellegrini hekelt arbiters: 'Wilden ons niet in halve finale'

In het Signal Iduna Park stevende Champions League-debutant Málaga af op een halve finale-plek. Na negentig minuten stonden de Spanjaarden met 2-1 voor, hetgeen ruimschoots voldoende was na het doelpuntloze heenduel. Twee Duitse goals in blessuretijd, van Marco Reus en Felipe Santana, verpestten het Andalusische feestje evenwel.

Opvallend was de rol van de arbitrage. Zowel bij de 2-1 van Eliseu, die in buitenspelpositie een voorzet van Julio Baptista binnen tikte, als bij de winnende goal van Santana blunderde het arbitrage-team. Bij de 3-2 was schrijnend dat niet werd geconstateerd dat bij de voorzet vier Dortmund-spelers op rij buitenspel stonden zoals ook over het hoofd werd gezien dat Santana het laatste tikje in buitenspelpositie gaf.

Hoewel de buitenspelgoals tegen elkaar zijn weg te strepen, is Pellegrini witheet. 'Ze wilden ons niet in de halve finale', wijst hij op de Schotse boosdoeners. 'Nadat het 2-1 werd voor ons, stapelde de scheidsrechter fout op fout. Dortmund mocht alles. Overtreding na overtreding. Dan wordt het moeilijk voor ons.'

'Hij had twee man van Dortmund rood moeten geven en de 3-2 was natuurlijk buitenspel', gaat de Chileen verder. 'Die 3-2 was een enorme klap voor ons. Natuurlijk is dit heel zuur; een gevoel dat niet binnen een dag weg zal zijn. Maar van een wreed lot wil ik niet spreken, we speelden namelijk een heel goede wedstrijd. Nu moeten we door zo goed mogelijk te presteren in de competitie dit gevoel zien weg te spoelen.'

Op Twitter deed Málaga-eigenaar sjeik Abdullah Al Thani er overigens nog een schepje bovenop. 'Dit is puur racisme', foeterde hij. En directeur Vicente Casado kondigde al aan een officiële klacht bij de UEFA in te dienen.

Overigens staat al vast dat Málaga volgend seizoen niet op de Europese velden actief zal zijn. De UEFA nam het besluit tot schorsing vanwege het niet nakomen vanwege de financiële verplichtingen. Door de schorsing van één seizoen is het voor de Andalusiërs wel zaak een Europees ticket af te dwingen. Daarna is de schorsing immers opgeheven.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen