Dortmund bereikt halve finales na krankzinnige slotfase

Málaga leek op weg naar een enorme stunt door Borussia Dortmund uit te schakelen in de kwartfinales van de Champions League, maar de ploeg van trainer Jürgen Klopp zorgde voor een geweldige comeback door twee treffers in blessuretijd: 3-2. De Duitsers plaatsten zich daardoor als eerste ploeg bij de laatste vier in het miljoenenbal.

Dortmund startte heel voorzichtig aan de wedstrijd en Málaga kwam in de openingsfase nauwelijks in de problemen. Toch was de eerste kans na ruim een kwartier voor de thuisclub; Robert Lewandowski zag Willy Caballero te ver voor zijn doel staan, maar mikte over. De eerste mogelijkheid namens de bezoekers leverde in de 25ste minuut meteen een doelpunt op van Joaquín.

Via Júlio Baptista en Isco kwam de bal bij de vleugelaanvaller terecht, die na een kapbeweging met links doel trof. Dortmund leek aangeslagen, maar wist een kwartier later eigenlijk vanuit het niets op gelijke hoogte te komen. Na balverlies van linksback Vitorino Antunes speelde Mario Götze in op Marco Reus, die met een hakbal Lewandowski in staat stelde om de gelijkmaker binnen te schieten.

GevaarlijkMálaga bleef echter enorm gevaarlijk en vlak voor rust waren de Andalusiërs dicht bij een nieuwe voorsprong, maar Joaquín kopte uit een vrije trap van Antunes recht in de handen van Roman Weidenfeller. Ook kort na rust moest de Dortmund-doelman ingrijpen bij een kopbal van Joaquín, die dit keer in stelling was gebracht door de uitstekend spelende Martín Demichelis.

De bezoekers kwamen in de tweede helft goed uit de starblokken, maar moesten naarmate de tweede helft vorderde toezien dat Dortmund het initiatief overnam. De thuisclub mocht echter van geluk spreken dat Marcel Schmelzer in de 61ste minuut ontsnapte aan zijn tweede gele kaart na een duel met Jesús Gámez. Scheidsrechter Craig Thomson spaarde de verdediger echter. Dortmund moest komen, maar Málaga bleef redelijk eenvoudig overeind. Lewandowski dacht in de 69ste minuut nog wel zijn tweede van de avond gemaakt te hebben, maar de treffer werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel van Jakub Blaszczykowski. Kort daarna stichtte Jérémy Toulalan gevaar aan de andere kant, maar zijn kiezelharde schot was een prooi voor Weidenfeller.

Collega-doelman Caballero, tijdens de heenwedstrijd nog de grote uitblinker, verrichtte een klein kwartier voor tijd een heldendaad door Reus van scoren te houden. De Argentijn groeide ook in het Signal Iduna Park steeds meer in de wedstrijd en voorkwam in de 79ste minuut een doelpunt van Götze. Invaller Eliseu leek drie minuten later de wedstrijd in het voordeel van Málaga te beslissen.

Isco stuurde Júlio Baptista weg, die Eliseu in staat stelde van dichtbij 1-2 binnen te schuiven. De Portugees bevond zich echter in buitenspelpositie, maar dat werd niet gezien door de arbitrage. Málaga dacht de halve finale-plek binnen te hebben, maar Dortmund zorgde voor een enorme stunt. Reus zorgde in blessuretijd voor de gelijkmaker. Daar bleef het echter niet bij.

Luttele seconden later zorgde Felipe Santana voor een explosie van vreugde door de winnende treffer van dichtbij binnen te schieten. Maar ook de Braziliaanse verdediger stond buitenspel. <br /><br />

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.