Weerzien met Koeman komt nog te vroeg voor Vlaar

Reacties

Ron Vlaar moet het weerzien met Southampton-manager Ronald Koeman maandag aan zich voorbij laten gaan. De verdediger van Aston Villa is nog niet hersteld van de kuitblessure die hij vorige week opliep in de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Mexico.

Weerzien met Koeman komt nog te vroeg voor Vlaar

Vlaar speelde in het seizoen 2011/12 één jaar onder Koeman in De Kuip, de twee werden afgelopen zomer bovendien in verband gebracht met een hereniging in het St. Mary's Stadium. Het leidde tot veel consternatie, omdat Aston Villa-manager Paul Lambert zijn Nederlandse collega verweet openlijk te flirten met Vlaar in de hoop hem uit Birmingham los te weken.

Koeman weigerde zich voorafgaand aan het uitduel met Aston Villa druk te maken over het vermeende conflict tussen hem en Lambert. 'Ik heb het met een Nederlandse journalist één keer over Vlaar gehad, meer niet. Als de manager van Aston Villa dat als een groot probleem ziet, is dat zijn probleem. Niet het mijne. Maar ik denk dat ze wel belangrijker dingen aan hun hoofd hebben.'

Ron Vlaar neemt Ronald Koeman samen met zijn ploeggenoten op de schouders na het behalen van de tweede plaats met Feyenoord in het seizoen 2011/12.
Ron Vlaar neemt Ronald Koeman samen met zijn ploeggenoten op de schouders na het behalen van de tweede plaats met Feyenoord in het seizoen 2011/12.

Daar zou Koeman wel eens gelijk in kunnen hebben. Waar Southampton verrassend tweede staat, dreigt voor The Villans met elf punten uit elf duels en de zeventiende plaats opnieuw het gevecht tegen degradatie. Na zeven duels zonder zege moet Villa het vanavond tegen The Saints bovendien niet alleen doen zonder Vlaar, maar ook zonder twee andere centrumverdedigers: Philippe Senderos en Nathan Baker.

Lambert maakt zich niet al te veel zorgen. 'Ron kampt met een kuitblessure. Het is niet dezelfde als zijn laatste kwetsuur. Daar hoeven we niet zo ongerust over te zijn. Het is natuurlijk niet goed dat we drie centrumverdedigers kwijt zijn, maar hun vervangers zullen er staan. Ciaran (Clark, red.) heeft het goed gedaan met Ierland. Jores (Okore, red.) is net terug van een blessure en is klaar om te spelen, net als Chris Herd. We hebben nog voldoende opties.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.