Weer zege voor Sparta, NAC Breda haalt uit

Sparta Rotterdam heeft op weg naar de Eredivisie ook Telstar aan de kant gezet. NAC Breda klom na een eclatante zege naar de derde plaats achter VVV-Venlo.

Telstar – Sparta Rotterdam 1-3
Trainer Michel Vonk heeft met Telstar zijn oude club niet kunnen afstoppen in de jacht op de titel. Sparta Rotterdam keert ook na het bezoek aan Velsen terug met de drie punten. De thuisploeg had nog wel een antwoord op de vroege openingstreffer van Loris Brogno, die na knap voorbereidend werk van Mart Dijkstra na acht minuten had gescoord.

Na de gelijkmaker van Stefano Lilipaly moest Sparta opnieuw beginnen. Thomas Verhaar zorgde met zijn twintigste treffer van het seizoen voor een nieuwe voorsprong voor de koploper, die kort na rust dankzij een vrije trap van Ryan Sanusi op 1-3 kwam. Ondanks het moedige verzet van Telstar was die marge genoeg voor Sparta, dat de ruime voorsprong van negen punten (met een duel minder) daarmee in stand hield.

Helmond Sport – VVV-Venlo 1-4
VVV-Venlo handhaafde zich op de tweede plaats in de Jupiler League. Helmond Sport werd op eigen veld op een flinke nederlaag getrakteerd. De gastheren openden via Gillian Justiana nog wel de score maar gingen de rust in met een achterstand. Na de gelijkmaker van Ralf Seuntjens stelde Robin Buwalda orde op zaken voor VVV om in de 71ste minuut de zege veilig te stellen. Jonathan Opoku maakte een kwartier voor tijd een einde aan de illusies van Helmond Sport.

NAC Breda - Fortuna Sittard 5-0
NAC Breda heeft de bittere nasmaak van het afgelopen weekeinde, waarin de periodetitel werd verspeeld, weggespoeld met een grote overwinning. Fortuna Sittard zocht na 45 minuten de kleedkamer op in de wetenschap dat er weinig eer meer viel te behalen in het Rat Verlegh Stadion.

Divine Naah, Mats Seuntjens en Grad Damen zorgden voor het Bredase feest in de eerste helft. Na de rode kaart voor Roel Janssen was het verzet van Fortuna helemaal gebroken. Danny Verbeek onderstreepte dat met de 4-0, waarna Manchester City-huurling Enes Ünal zijn debuut opluisterde met een doelpunt. Door de zege klom NAC naar de derde plaats, met nog een achterstand op Sparta van twaalf punten.

FC Den Bosch - FC Eindhoven 3-1
FC Eindhoven verzekerde zich maandag van de derde periodetitel, maar gaf vier dagen later niet thuis in De Vliert. De formatie van Mitchell van der Gaag begon nog goed dankzij een goal van ADO-huurling Gervane Kastaneer. Maar op de Bossche treffers van Vykintas Slivka en Furghill Zeldenrust (2x) bleef Eindhoven een antwoord schuldig, waardoor ook de derde plaats verloren ging.