Sparta na zege op Jong PSV weer dichter bij promotie

Sparta Rotterdam is ook tegen Jong PSV op titelkoers gebleven. De Kasteelclub won met 1-0 en houdt daardoor een voorsprong van negen punten aan kop van de Jupiler League, terwijl het ook nog een duel minder speelde dan de rest.

Sparta Rotterdam - Jong PSV 1-0
Jong PSV was nog kansrijk in de strijd om de derde periode en maakte het koploper Sparta Rotterdam dan ook bijzonder lastig. De thuisclub was beter, maar zeer onzuiver in de afronding. Doelman Luuk Koopmans van PSV voorkwam diverse malen een doelpunt.

Even nadat Menno Koch met een kopbal bijna had gescoord namens de gasten, brak Sparta eindelijk de ban. Paco van Moorsel kopte in de 71ste minuut hard binnen. Die goal bleek doorslaggevend, waardoor Sparta afgetekend aan kop blijft en Jong PSV naast de periodetitel grijpt. Die gaat namelijk naar FC Eindhoven.

VVV-Venlo - FC Dordrecht 3-0
VVV beleefde een makkelijke avond tegen FC Dordrecht. Johnatan Opoku schoot de Venlonaren al in de elfde minuut op voorsprong. Vito van Crooij maakte twaalf minuten na rust met een schuiver zijn tiende goal van het seizoen. Kort daarna kwam VVV met wat fortuin op 3-0. Een inzet van Van Crooij werd door Danzell Gravenberch in eigen doel gewerkt, al claimde de mandekker van Dordt dat de bal de doellijn niet had gepasseerd.

Door de zege blijft het gat tussen VVV en koploper Sparta negen punten. Sparta heeft ook nog een wedstrijd minder gespeeld. Dordrecht staat veertiende.

Jong Ajax - Go Ahead Eagles 2-2
Ook Jong Ajax maakte nog een kleine kans op het winnen van een periodetitel, maar kwam in een desolate ambiance niet verder dan een remise tegen Go Ahead Eagles.

Xandro Schenk hielp de degradant in de lege Arena vlak voor rust op 0-1. Robert Muric krulde in de 63ste minuut de 1-1 binnen, maar na een fraaie pass van Adam Sarota maakte Jerry van Ewijk elf minuten later de 1-2. De Amsterdammers sloegen kort daarna terug, via een door Sam Hendriks benutte strafschop. Go Ahead staat zevende. Jong Ajax staat tiende.