'Wedstrijd tegen Twente niet cruciaal, maar gewoon leuk'

Frank de Boer gaat zaterdagavond met Ajax op bezoek bij concurrent FC Twente. Hij ziet het duel niet als doorslaggevend, maar als een mooi meetmoment.

'Wedstrijd tegen Twente niet cruciaal, maar gewoon leuk'

Tijdens de persconferentie op vrijdag ging hij in op het belang van de wedstrijd in Enschede. 'Die wedstrijd is niet cruciaal, maar gewoon leuk om te spelen en zo te kijken waar je staat. In zulke wedstrijden kun je kijken of je je kan meten met de top van Nederland. En daar hoort FC Twente zeker bij', aldus De Boer.

Hij nam verder de tijd om de Tukkers te roemen. 'Het is een goed team met weinig verschuivingen in de laatste wedstrijden; er zitten vastigheden en patronen in het team. En het zijn stuk voor stuk vrij goede spelers. Dusan Tadic en Felipe Gutíerrez zijn fantastische, spelbepalende spelers.'

De Boer moet het in de Grolsch Veste doen zonder de geblesseerden Niklas Moisander (trainde al wel mee maar zit niet bij de selectie), Lerin Duarte (zal ook dinsdag in de Champions League-wedstrijd tegen Celtic ontbreken), Ruben Ligeon (gebroken teen) en Bojan Krkic (hamstring).

Over de blessure van de Spanjaard lopen de meningen uiteen, zo verklapte De Boer. 'Bojan zelf denkt er over twee weken weer bij te kunnen zijn. Maar een deel van onze medische staf is deze week in Barcelona (waar Bojan revalideert, red.) geweest en zij denken dat het nog drie tot vier weken duurt. Bojan zelf is dus iets positiever.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen