Bjelland en Ebecilio op tijd fit voor Twente-Ajax, Duarte niet

Waar FC Twente met een vrijwel volledig fitte selectie toewerkt naar de topper van zaterdagavond tegen Ajax, moeten de Amsterdammers het op het middenveld doen zonder Lerin Duarte (foto). De van Heracles Almelo overgenomen linkspoot is niet op tijd hersteld van een enkelblessure.

Bjelland en Ebecilio op tijd fit voor Twente-Ajax, Duarte niet

Al bekend was dat Niklas Moisander en Siem de Jong in tegenstelling tot Duarte wel op tijd fit zijn voor het bezoek aan Enschede. Aanvoerder De Jong is hersteld van een hamstringblessure, terwijl Moisander knieproblemen achter zich heeft gelaten.

Bij Twente waren er zorgen over Andreas Bjelland en Kyle Ebecilio, maar die bleken ongegrond. Bjelland trainde na zijn interlanddoelpunt namens Denemarken tegen Malta (6-0) nog apart van de groep, maar zal net als Ebecilio acte de présence kunnen geven tegen de landskampioen.

Ebecilio had lichte klachten overgehouden aan de interland van Jong Oranje tegen Oostenrijk (0-3), maar is in tegenstelling tot de nog langdurig geblesseerden Wout Brama en Sonny Stevens fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen