Celtic-captain mist door schorsing CL-tweeluik tegen Ajax

Het ziet ernaar uit Celtic in beide Champions League-wedstrijden tegen Ajax niet kan beschikken over Scott Brown. De UEFA heeft de 28-jarige aanvoerder van de Schotse topclub een extra schorsing van twee duels opgelegd naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Barcelona.

Celtic-captain mist door schorsing CL-tweeluik tegen Ajax

Brown was twee weken terug de gebeten hond toen hij licht natrapte richting de makkelijk neergaande Barça-aanvaller Neymar. De Schotse middenvelder was door zijn rode kaart al automatisch geschorst voor de thuiswedstrijd van aanstaande dinsdag tegen Ajax, maar moet door een additionele uitsluiting van twee wedstrijden nu ook het uitduel met de Amsterdammers aan zich voorbij laten gaan.

Of het daadwerkelijk zo ver komt is nog de vraag, want Celtic kondigt op de clubwebsite aan in beroep te gaan tegen de volgens de club 'excessieve' straf. Na afloop van de 1-0 nederlaag tegen Barcelona uitte manager Neil Lennon al zijn onvrede over het wegsturen van zijn captain. 'Ik vind dit wel erg zwaar gestraft. Als er al sprake was van contact, dan was het minimaal.'

Behalve Brown kan Lennon tegen Ajax door uiteenlopende blessures ook geen beroep doen op belangrijke krachten als ex-Ajacied Derk Boerrigter, middenvelder Joe Ledley en verdediger Steven Mouyokolo. Voormalig FC Groningen-verdediger Virgil van Dijk verschijnt naar verwachting wel aan de aftrap.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen