Barcelona voorkomt met moeite nieuwe misstap bij Celtic

Barcelona kende dinsdagavond veel moeite in de tweede groepswedstrijd van de Champions League tegen Celtic, dat het laatste half uur met tien man speelde. Waar de Catalanen vorig seizoen nog verrassend verloren, ontsnapte de ploeg van trainer Gerardo Martino nu tegen Celtic dankzij Cesc Fabregas: 0-1. Daardoor gaat Barça fier aan kop in de groep van Ajax.

Barcelona voorkomt met moeite nieuwe misstap bij Celtic

Celtic was dit keer niet in staat om te stunten tegen een gehavend Barcelona (vorig seizoen won Celtic met 2-1), dat aantrad zonder sterspeler Lionel Messi. Het gemis van de kleine Argentijn was duidelijk zichtbaar. Zonder Messi leek Barcelona lange tijd af te stevenen op een doelpuntloze remise. Tot de 76ste minuut, toen Fabregas de wedstrijd op Celtic Park besliste.

Barcelona was gedurende het gehele duel meer in balbezit, maar wist amper tot goede mogelijkheden te komen. Sterker, door slordigheden van de Catalanen zat er wellicht zelfs meer in voor Celtic. Met name Georgios Samaras was dicht bij een treffer, maar faalde oog-in-oog met doelman Víctor Valdes.

Dankzij de aanvoerder van de Schotten kon Barcelona nog nadrukkelijker op zoek naar de winnende treffer. Scott Brown (links op de foto met matchwinner Fabregas) trapte schandalig na bij Neymar en moest, met nog een half uur te gaan, inrukken. Celtic, met Virgil van Dijk in het hart van de verdediging, weerde zich ook daarna kranig, maar kon niet voorkomen dat Fabregas een kwartier voor tijd Barcelona alsnog de overwinning bezorgde. Door de nipte winst bezet Barcelona de eerste plaats in de groep. AC Milan en Ajax volgen met vier en één punt. Celtic is nog zonder punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen