Lennon: 'Absentie Messi jammer, maar wel goed nieuws'

Neil Lennon ziet de absentie van Lionel Messi als een voordeel, maar tegelijkertijd ook als een groot gemis. De manager van Celtic neemt het dinsdagavond op tegen een gehavend Barcelona, dat ondanks het gemis van onder anderen Jordi Alba, Carles Puyol en Messi nog altijd een zware kluif zal zijn voor de Schotten.

Lennon: 'Absentie Messi jammer, maar wel goed nieuws'

'Het is natuurlijk goed nieuws voor ons, want in mijn ogen is hij de beste speler ter wereld', aldus Lennon over Messi tijdens het perspraatje voorafgaand aan het Champions League-duel in Schotland. 'Maar het is ook erg jammer natuurlijk. Het is uiteraard altijd leuk om de beste spelers aan het werk te zien.'

Lionel Messi verlaat onder het toeziend oog van coach Gerardo Martino het veld.
Lionel Messi verlaat onder het toeziend oog van coach Gerardo Martino het veld.

Ondanks de absentie van de eerder genoemden Alba, Puyol en Messi, mist Barcelona-coach Gerardo Martino ook de Argentijn Javier Mascherano vanwege een blessure. Toch voorziet Lennon geen eenvoudige wedstrijd op Celtic Park. 'Barcelona heeft defensieve problemen, maar incasseerde ondanks dat geen tegentreffer.'

'Er is geen team zoals Barcelona. Mijns inziens zijn zij een klasse beter dan de rest en de laatste tien jaar gewoon de beste club ter wereld', aldus de 42-jarige manager.

Afgelopen seizoen zorgde Celtic op eigen veld voor een ware stunt door Barcelona met 2-1 te verslaan in de groepsfase van de Champions League. De Schotten begonnen het huidige Champions League-seizoen minder florisant.

In Milaan, waar Derk Boerrigter en Virgil van Dijk hun eerste minuten in Europees verband maakten namens de Schotse topclub, ging Celtic met 2-0 ten onder tegen AC Milan. De tegenstander van dinsdag kende geen problemen op de eerste speeldag. In Camp Nou werd Ajax op overtuigende wijze met 4-0 opzij gezet, mede dankzij een hattrick van Messi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen