Boerrigter hoopt op de twaalfde man tegen uitgedund Barça

Derk Boerrigter speelt dinsdag zijn eerste thuiswedstrijd in de Champions League met Celtic. Met het door blessures verzwakte Barcelona als tegenstander hoopt de 26-jarige ex-Ajacied dat het fanatieke Schotse thuispubliek The Bhoys net als vorig seizoen opnieuw naar grote hoogten stuwt tegen de Catalaanse grootmacht.

Boerrigter hoopt op de twaalfde man tegen uitgedund Barça

Celtic plaatste zich tijdens de jaargang 2012/13 voor de achtste finales van het miljoenenbal door op het eigen Celtic Park met 2-1 van Barcelona te winnen. Na de 2-0 nederlaag van twee weken terug op bezoek bij AC Milan ziet Boerrigter mogelijkheden om opnieuw te winnen van Barça, dat zonder de geblesseerde Jordi Alba, Javier Mascherano, Lionel Messi en Carles Puyol naar Glasgow afreist.

'Natuurlijk was het resultaat tegen AC Milan enigszins teleurstellend, maar met nog vijf Champions League-wedstrijden voor de boeg is er nog van alles mogelijk. Zeker als je ziet wat Celtic vorig jaar presteerde tegen Barcelona', memoreert Boerrigter op de clubwebsite aan de 2-1 zege van vorig jaar, toen de ploeg van trainer Neil Lennon met de steun van de eigen aanhang boven zichzelf uitsteeg.

Boerrigter kijkt er naar uit om op het sfeervolle Celtic Park de strijd aan te gaan met Barcelona. 'Het zal geweldig worden. In ons stadion gaat het er eigenlijk elke wedstrijd zo aan toe, maar de Champions League-wedstrijden zijn nog specialer. Onze belangrijkste taak zal echt zijn om de fans achter ons te krijgen. Ze kunnen voor ons fungeren als een twaalfde man. Met hun steun voelt het alsof je op het veld met een man meer staat. Dat is voor ons van vitaal belang.'

Boerrigter is uit zijn tijd als Ajax-speler gewend veelvuldig in balbezit te zijn en ook in de competitieduels met Celtic behoort hij vrijwel steevast tot de bovenliggende partij. Dat zal tegen Barcelona wel anders zijn, waardoor hij ook als aanvaller de nodige defensieve arbeid zal moeten verrichten.

'Het is niet altijd even leuk om tegen teams te spelen die de bal vaker hebben dan wij. Ik hou er juist van om zelf vaak aan de bal te zijn. Het is toch anders voetballen als je veel verdedigend werk moet uitvoeren. Dan moet je gewoon hard werken, de bal veroveren en proberen via de tegenaanval te scoren. Hoe dan ook, ik kijk natuurlijk wel uit naar de wedstrijd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen