Barcelona moet Messi opnieuw missen door spierblessure

Barcelona kan enkele weken niet beschikken over Lionel Messi. De 26-jarige sterspeler van de Catalanen liep zaterdag in de uitwedstrijd tegen UD Almería (2-0 winst) een dijbeenblessure op en komt daardoor mogelijk pas na de interlandperiode weer in actie voor Barça.

Barcelona moet Messi opnieuw missen door spierblessure

Omdat de internationals na afloop van volgend weekend uitvliegen voor interlands met hun nationale ploegen valt de schade mee voor Barcelona. Vooralsnog lijken alleen de naderende wedstrijden tegen Celtic (uit) en Real Valladolid (thuis) te vroeg te komen voor Messi.

Desondanks is het wegvallen van de Argentijnse aanvaller een groot gemis voor trainer Gerardo Martino. Zaterdag maakte hij tegen Almería alweer zijn achtste competitietreffer van het seizoen. Omdat hij ook tegen Ajax drie keer trefzeker was staat de totale teller van deze jaargang alweer op elf officiële goals.

Wel wordt de fysieke gesteldheid van Messi meer en meer een issue. Al sinds april van dit jaar worstelt de viervoudig Wereldvoetballer van het Jaar met spierblessures in zijn bovenbenen. En dat terwijl hij voorheen vrijwel nooit een wedstrijd miste.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen