Watford-aankoop Berghuis: 'Deze club heeft visie'

Reacties

Manager Quique Sánchez Flores speelde een belangrijke rol bij de keuze van Steven Berghuis voor Watford. De aankoop heeft zijn eerste trainingen op Engelse bodem inmiddels achter de rug.

Watford-aankoop Berghuis: 'Deze club heeft visie'

Berghuis liet AZ achter zich voor een Engels avontuur bij promovendus Watford. Een doordachte keuze, zo vertelt de buitenspeler op de site van de kersverse Premier League-club. 'Ik was tevreden bij mijn vorige club, maar als je stappen wilt maken dan moet je je bewijzen op een hoger niveau. Deze club heeft een goede visie', legt de 23-jarige aanvaller uit.

Watford stelde onlangs Sánchez Flores aan als manager. De vijftigjarige Spanjaard stond eerder aan het roer bij clubs als Atlético Madrid, Benfica en Valencia en zijn spelopvatting kan Berghuis bekoren. 'We hebben een Spaanse coach en ik ben een technische speler. Hij denkt vanuit balbezit en dat spreekt me aan. Hij is makkelijk in de coaching en mijn eerste trainingen gingen goed', aldus de voormalige jeugdinternational.

De nieuwe werkgever van Berghuis opent op zaterdag 8 augustus het seizoen met een uitwedstrijd tegen Everton. De aanwinst moet naar eigen zeggen nog stappen maken, wil hij klaar zijn voor een volledig seizoen in de Premier League: 'Ik moet me aanpassen aan het fysieke aspect van het spel om negentig minuten te kunnen blijven gaan. Dit is de grootste competitie, je hebt veel goede teams en je moet je iedere week weer bewijzen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.