FC Twente gebaat bij miljoenentransfer Berghuis

Reacties

Een vertrek van AZ'er Steven Berghuis naar Watford zou FC Twente goed uitkomen. De Tukkers hebben namelijk recht op een percentage van de transfersom.

FC Twente gebaat bij miljoenentransfer Berghuis

Behalve een deel van de transfersom heeft FC Twente ook recht op een opleidingsvergoeding indien Berghuis de overstap maakt naar de Londense voorstad. 'Alle beetjes helpen', aldus directeur Gerald van den Belt tegenover Voetbal International. Over het precieze percentage dat zijn club opstrijkt indien Berghuis vertrekt, wil hij geen uitspraak doen. Volgens De Telegraaf is Watford bereid zes miljoen euro neer te tellen voor de behendige aanvaller, die medio 2012 van Enschede overstapte naar Alkmaar.

FC Twente kan een onverwachte geldsom goed gebruiken, want de club is nog altijd bezig met een grote saneringsronde om financieel in rustiger vaarwater te komen. De Tukkers namen daarom deze zomer al afscheid van onder meer Luc Castaignos (Eintracht Frankfurt), Andreas Bjelland (Brentford), Cuco Martina (Southampton) en Kasper Kusk (FC Kopenhagen).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.