Watford brengt Manchester United verder in de problemen

Reacties

Manchester United heeft op bezoek bij Watford de derde nederlaag in een week tijd geleden: 3-1. Daryl Janmaat en Nordin Amrabat waren belangrijk met een aandeel in respectievelijk de eerste en de tweede goal van de thuisploeg.

Watford brengt Manchester United verder in de problemen

United was het seizoen nog overtuigend begonnen met vier zeges op rij, maar zaterdag bleek opnieuw dat er voor manager José Mourinho nog genoeg werk aan de winkel is. Met Chris Smalling net als tegen Feyenoord in het hart van de defensie ten koste van Daley Blind, was het Watford dat een week na de knappe comeback tegen West Ham United (2-4) in de openingsfase de dienst uitmaakte op eigen veld.

Met Janmaat, die vlak na rust werd gewisseld voor Nordin Amrabat, vanaf rechts in een aanvallende rol zorgde de ploeg van Walter Mazzarri voor chaos in de United-defensie. Odion Ighalo liet een zeldzame fout van David de Gea nog onbestraft door voor een leeg doel naast te schieten nadat de Spaanse doelman de bal had losgelaten. Enkele minuten later hield De Gea zijn ploeg echter op de been met een uitstekende redding op een kopbal van Troy Deeney.

Daryl Janmaat had met zijn elfde assist in de Premier League een belangrijk aandeel in de zege van Watford op Manchester United. Geen enkele verdediger gaf sinds het seizoen 2014/15 meer assists in de Premier League.
Daryl Janmaat had met zijn elfde assist in de Premier League een belangrijk aandeel in de zege van Watford op Manchester United. Geen enkele verdediger gaf sinds het seizoen 2014/15 meer assists in de Premier League.

De captain van Watford was dicht bij de openingsgoal dankzij een goede voorzet van Janmaat. Toen de Oranje-international na een overtreding op Anthony Martial opnieuw de achterlijn haalde, was het wel raak. De van Newcastle United overgekomen rechtsback behield het overzicht en legde de bal terug op Étienne Capoue, wiens geplaatste schot De Gea te machtig was. Voor de Franse controleur was het alweer zijn vierde doelpunt van het seizoen.

De 1-0 viel op het moment dat United juist bezig was het tempo op te voeren. Zlatan Ibrahimovic had het lastig tegen de drie centrale verdedigers, al deed de in de basis gestarte Marcus Rashford zijn best de 34-jarige Zweed te bereiken. Ibrahimovic kwam niet verder dan een schot in het zijnet. Toen hij vlak voor rust leek af te gaan op Heurelho Gomes, was Sebastian Prödl net op tijd. Een schot van Paul Pogba bovenop de lat was daarom lang het gevaarlijkste moment van United.

In de 62ste minuut veranderde dat. Ibrahimovic en Rashford vonden elkaar met een één-twee; de achttienjarige spits kopte eerst mis, maar schoot alsnog raak. Daarna voerde United de druk op. Nadat Gomes knap had gered op een kopbal van Zlatan, viel de 2-1 echter aan de andere kant. Invaller Amrabat stuurde Roberto Pereyra weg. Uit zijn voorzet scoorde de zojuist ingevallen Camilo Zúñiga. Een overtreding van Fellaini op de Colombiaan bezorgde Watford ook nog een strafschop, die Deeney benutte.

De derde nederlaag op rij betekent dat United nu al zes punten achter staat op koploper Manchester City. Watford klimt door de tweede zege op rij naar het linkerrijtje en heeft nog maar twee punten minder dan de ploeg van Mourinho.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.