Warner blijft in elk geval tot december nog vrij man

Reacties

Jack Warner, de van corruptie verdachte FIFA-official, blijft voorlopig op vrije voeten. De uitspraak over zijn mogelijke uitlevering is wederom een paar maanden uitgesteld.

Warner blijft in elk geval tot december nog vrij man

Volgens de Trinidad Express kon ditmaal de rechtbank geen uitspraak doen wegens een adminiatratieve fout. Omdat de aanklager documenten te laat had ondertekend, is de zaak opgeschoven naar december en keerde de 72-jarige Warner na afloop weer huiswaarts. De Amerikanen moeten dus geduld houden.

De VS - de FBI opende met een grootschalig onderzoek de FIFA-beerput - beschuldigde de 72-jarige oud-vicevoorzitter van de wereldvoetbalbond immers van witwassen, afpersing en fraude. De Amerikanen zitten al maanden op zijn uitlevering te wachten. Op 9 juli had Warner al voor de rechter moeten verschijnen, maar er zit nog steeds geen schot in de zaak.

De voormalige vicepresident van de FIFA heeft een Britse topadvocaat ingehuurd, die er eerder in slaagde uitlevering van een verdachte zakenman uit Trinidad en Tobago liefst tien jaar te vertragen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.