Uitlevering Warner aan VS weer een stap dichterbij

Reacties

Jack Warner moet vrezen alsnog uitgeleverd te worden aan de Verenigde Staten. Trinidad en Tobago heeft een officieel uitleveringsverzoek ontvangen.

Uitlevering Warner aan VS weer een stap dichterbij

Op 9 juli moest Warner voor de rechter verschijnen. Daar zou de van corruptie verdachte FIFA-official zich verdedigen tegen een uitleveringsverzoek van de VS, maar dat was nog niet binnengekomen. Het officiële verzoek moest uiterlijk 26 juli binnen zijn, anders zou Warner mogelijk vrijuit gaan. De Amerikanen eisen de voormalige vice-voorzitter van de wereldvoetbalbond (FIFA) op naar aanleiding van de FBI-aanklacht.

Op 27 juli moet Warner opnieuw voor de rechter verschijnen om zich te verdedigen tegen het uitleveringsverzoek van de Verenigde Staten,

Warner - die alles ontkent - heeft een bekende advocaat ingehuurd. De Brit Edward Fitzgerald verdedigde eerder enkele beruchte moordenaars. Tevens vertegenwoordigde Fitzgerald een zakenman uit Trinidad en Tobago, die tien jaar met succes streed tegen uitlevering aan de VS. Volgens de procureur-generaal van Trinidad en Tobago kan de rechtszaak over uitlevering van Warner dan ook nog 'maanden tot jaren' gaan duren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.