Wang laat zich weer gelden in Chinese Soap

Reacties

Hui Wang heeft toegeslagen bij ADO Den Haag. De mede-eigenaar van grootaandeelhouder United Vansen heeft algemeen directeur Jan Willem Wigt per direct de wacht aangezegd.

Wang laat zich weer gelden in Chinese Soap

'Ik heb te accepteren dat de grootaandeelhouder niet met mij verder wil. Ik ben erg trots op waar ADO Den Haag op dit moment, financieel en sportief, staat. Ik heb ruim een jaar in deze functie bij onze club mogen werken, en heb genoten van de enorme inzet en betrokkenheid bij de club van alle medewerkers, inclusief spelers en staf, sponsoren, vrijwilligers en supporters', aldus Wigt op de clubsite.

Onlangs liet Wigt nog weten zelf niet op te stappen, aangezien hij geen wegloper is en zeker nog perspectief zag. Toch was al langer duidelijk dat de relatie tussen eigenaar Wang en algemeen directeur Wigt ernstig bekoeld was. De Chinees is ontevreden over hoe ADO wordt geleid vanuit Nederland en vond dat hij gezichtsverlies leed toen de club begin december naar buiten trad over het niet nakomen van beloftes tot betalingen van United Vansen.

Wang liet maandenlang niets van zich horen en verscheen in maart na tien maanden afwezigheid weer in Den Haag. Er volgden veel gesprekken, maar de Nederlandse clubleiding en Wang kwamen niet meer op een lijn. Doordat United Vansen nog altijd maar twee van de beloofde 3,7 miljoen euro heeft overgemaakt, zet ADO in op een grote bezuinigingsronde. Daarover werd maandag en dinsdag gesproken. Het geduld van Wang is echter op, met het vertrek van Wigt tot gevolg.

Overigens is een van de laatste daden van Wigt het kalmeren van boze supporters. Maandagavond liet een grote groep fans in het stadion hun ongenoegen blijken over eigenaar Wang. Wigt sprak de supporters toe, waarop zij weer naar huis gingen. De volgende dag werd Wigt door Wang op een zijspoor gezet.

Wigt is de tweede directeur die sneuvelt onder Wang. Vorig jaar in maart stelde de Chinees zestien krankzinnige bepalingen op voor het functioneren van een algemeen directeur, waarop Maarten Fontein vertrok. Na een zoektocht besloot de club in juni Wigt aan te stellen als zijn opvolger, maar ook voor hem zit er geen lang dienstverband in. Wigt was voor zijn termijn als algemeen directeur in verschillende functies betrokken bij ADO en lag heel goed bij de supporters.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.