Wang doet Den Haag aan voor vergaderingen over toekomst

Reacties

Grootaandeelhouder Hui Wang zit deze week de vergaderingen van aandeelhouders en raad van commissarissen van ADO Den Haag voor. De Chinese eigenaar komt naar de Hofstad om onder meer te praten over de begroting voor komend seizoen.

Wang doet Den Haag aan voor vergaderingen over toekomst

Momenteel heeft ADO te maken met een bezuinigingsronde. Een van de maatregelen is het niet verlengen van het aflopende contract van technisch manager John Metgod. De Hagenaars werden onlangs door de KNVB weliswaar naar de Categorie 2 gepromoveerd, maar wachten nog altijd op een deel van het door Wang beloofde geld.

De mede-eigenaar van het Chinese sportmarketingbedrijf United Vansen maakte op 1 april twee miljoen euro over, maar beloofde in totaal 3,7 miljoen euro. De Hagenaars hebben geen idee of en wanneer hij daarmee over de brug gaat komen, waardoor de club onlangs aankondigde qua koers terug te gaan naar de tijd voor Wang.

Dat zal de club doen zonder commissaris Ton Rutgrink. De financiële man vertrek uit onvrede over de gang van zaken. Daardoor bestaat de rvc nog uit twee leden die nog amper in Europa zijn. Wang komt deze week voor de tweede keer in tien maanden naar Nederland, terwijl Martin Jol als trainer van het Egyptische Al Ahly actief is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.