Vrijblijvend ADO Den Haag vergroot zorgen Willem II

ADO Den Haag heeft de problemen van Willem II extra benadrukt door de Tilburgers op de zesde nederlaag op rij te trakteren. Frank van der Struijk bezorgde zijn eigen ploeg de genadeklap (0-2).

ADO Den Haag bivakkeert in niemandsland in de Eredivisie, zonder uitzicht op de play-offs of degradatiezorgen. Maar dat weerhoudt de formatie van trainer Henk Fraser er niet van zijn sportieve plicht te doen.

Dat heeft Willem II zondag ondervonden. In Tilburg won ADO Den Haag met 0-2 van de degradatiekandidaat. Mike Havenaar zorgde voor de Haagse openingstreffer door na twintig minuten uit een voorzet van Ruben Schaken bij de eerste paal raak te koppen.

Willem II kreeg voldoende kansen de stand gelijk te trekken. Met name Erik Falkenburg mocht het zichzelf aanrekenen dat de 1-1 achterwege bleef voor Willem II. De aanvaller liet drie mooie mogelijkheden onbenut.

In de 59ste minuut viel aan de andere kant wel een doelpunt. Van der Struijk was de ongelukkige. De verdediger van Willem II verlengde een vrije trap van Édouard Duplan met het hoofd en zag tot zijn ontsteltenis de bal in het Tilburgse doel verdwijnen.

Alle pogingen van Willem II om de spanning terug te brengen waren vruchteloos. ADO-doelman Robert Zwinkels, die de geblesseerde Martin Hansen verving, bleef zodoende bij zijn Eredivisie-rentree na negen maanden een tegentreffer bespaard.

Door de nederlaag blijft Willem II in de gevarenzone. Excelsior kan met een positief resultaat tegen SC Heerenveen de Tilburgers veroordelen tot de zestiende plaats, die aan het einde van de rit een plaats in de play-offs oplevert.