Waardering voor Hart in Italië: 'Keeper van wereldklasse'

Reacties

Het leven lacht Joe Hart weer toe. De 29-jarige doelman werd woensdag met alle égards gepresenteerd bij Torino, waardoor ook zijn uitzicht op een basisplaats bij de Engelse nationale ploeg niet vertroebelt. Bovendien zorgde de bij Manchester City niet langer gewenste Engelsman voor een primeur.

Waardering voor Hart in Italië: 'Keeper van wereldklasse'

Een hele rits landgenoten ging Hart al voor naar de Serie A, maar geen van hen droeg ooit keepershandschoenen. De van City gehuurde sluitpost is daarmee de eerste Engelse doelman ooit in het walhalla van het Italiaanse voetbal. Dat maakt hem trots. 'Ik ben erg blij dat ik mezelf kan testen in een mooie en zware competitie als de Serie A. Jullie rijke keepertraditie wordt over de hele wereld erkend, dus ik ben ervan overtuigd dat ik veel kan leren bij Toro', zei Hart bij zijn presentatie.

De 63-voudig international had ook een aanbieding van Sunderland om in de Premier League te blijven spelen. Het avontuur in 'het land van de keepers' was te aanlokkelijk om af te slaan. 'De aanbieding van Torino kwam op het juiste moment. Plotseling heeft mijn carrière een wending genomen. Ik vatte het op als een teken van het lot, dus ik moest iets doen', zei Hart, die zich op zijn plek voelt in Turijn. 'Ik las dat de trainer (Mihajlovic, red.) nederige, maar ambitieuze spelers wil. Zo wil ik ook zijn.'

Sleutelfiguur
De tijdelijke transfer naar Torino is voor Hart bovendien niet een volledige sprong in het diepe. Assistent-trainer Attilio Lombardo is een bekende uit hun gezamenlijke periode bij City. 'We hebben samen prijzen gewonnen. Ik hoop dat we dat geweldige gevoel hier weer kunnen meemaken', zei Hart. En juist door die successen met City komt Hart bij zijn nieuwe club binnen als een man met status. Torino noemde bij het aankondigingsbericht hem een 'sleutelfiguur in een gouden tijdperk van City'.

Joe Hart komt naar eigen zeggen terecht in het land van de keepers. De Engelse doelman speelt dit seizoen in dezelfde stad als de levende legende Gianluigi Buffon.
Joe Hart komt naar eigen zeggen terecht in het land van de keepers. De Engelse doelman speelt dit seizoen in dezelfde stad als de levende legende Gianluigi Buffon.

Twee titels, één FA Cup en twee League Cups zijn de fraaie oogst van acht seizoenen keepen in het Etihad Stadium, waarin Hart ook individuele onderscheidingen kreeg. Zo won hij vier keer de Golden Glove als minst gepasseerde keeper van de Premier League en stond hij twee keer in het Elftal van het Jaar van de Premier League. Desondanks stelde de nieuwe manager Pep Guardiola geen prijs meer op hem wegens een gebrek aan meevoetballende kwaliteiten.

In Italië malen ze daar een stuk minder om. 'Joe Hart is een keeper van wereldklasse', zei Torino-voorzitter Urbano Cairo. 'We aarzelden geen moment toen we zaken konden doen met Manchester City. Hart brengt behalve zijn talent de nederigheid en het enthousiasme met zich mee van iemand die weet dat hij elke dag voor zijn basisplaats moet knokken. Die mentaliteit eist hij ook van zijn ploeggenoten. Dat hij komt, getuigt van onze ambitie om een sterkere ploeg te bouwen.'

Engeland
Hart moest zich na zijn presentatie bij Torino weer spoeden naar Engeland. Zondag staat de start van de WK-kwalificatiereeks tegen Slowakije op het programma. Zijn basisplaats leek door zijn bijrol bij City op de tocht te staan, maar nu kan bondscoach Sam Allardyce waarschijnlijk niet anders dan een beroep op hem doen. Concurrent onder de lat Fraser Forster heeft een armblessure opgelopen en is volgens Engelse media teruggestuurd naar zijn club Southampton.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.