VVV zonder begeerde assistent tegen Fortuna

Reacties

Ben van Dael (50) verlost Fortuna Sittard wellicht van een lang openstaande vacature: de assistent-trainer van VVV-Venlo is in gesprek met de provinciegenoot over de opvolging van de ontslagen hoofdtrainer Peter van Vossen. Van Dael is al negen jaar lid van de technische staf van VVV.

VVV zonder begeerde assistent tegen Fortuna

De afgelopen vier jaar was hij fulltime assistent bij de club, daarvoor combineerde hij die functie met de rol van trainer van de beloftenploeg (drie jaar) en hoofd opleidingen (twee jaar). Van Dael ambieerde al langer een kans als hoofdtrainer in het betaalde voetbal.

Afgelopen zaterdag werd hij benaderd door Fortuna, dat al afzeggingen op zak heeft van Ernie Brandts, Edwin Hermans, Marino Pusic, Rob Alflen en Henk Duut en van de KNVB nog tot volgende week vrijdag heeft gekregen om een nieuwe trainer aan te stellen. Anders dreigt een puntenstraf.

Van Dael bevestigt de belangstelling. Hij zegt een 'prima gesprek' gevoerd te hebben met Charly Chudik, manager voetbalzaken van Fortuna. 'Nu gaat het over de voorwaarden van een eventuele samenwerking en ligt het bij zaakwaarnemers. Ik heb wel het gevoel dat we steeds een stapje dichter bij elkaar komen', zegt Van Dael, die als gevolg van de belangstelling vanochtend al ontbrak op het trainingsveld van zijn club. Pikant genoeg staan VVV en Fortuna morgenavond tegenover elkaar. VVV-trainer Maurice Steijn besloot daarop dat Van Dael tijdens dat duel niet naast hem zal plaatsnemen in de dug-out.

Maar hij zal ook niet ineens in de dugout van Fortuna zitten. 'Stel dat het nog voor de wedstrijd rondkomt, dan vind ik dat interim-coach Jeffrey Kooistra die wedstrijd voor zijn rekening moet nemen. Hij heeft de hele voorbereiding met zijn groep gedaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.