Vreven debuteert met overwinning bij oude liefde

NAC Breda heeft de eerste wedstrijd onder trainer Stijn Vreven omgezet in een overwinning. Jong FC Utrecht werd verslagen in Stadion Galgenwaard: 0-2.

Vreven werd begin deze maand aangesteld als opvolger van Marinus Dijkhuizen, die in december werd ontslagen na de teleurstellende eerste helft van het seizoen in de Jupiler League. De 43-jarige Belg debuteerde in Utrecht, waar hij in de periode 1999-03 als speler veel indruk maakte.

Arno Verschueren zorgde voor een bliksemstart van NAC Breda, want in de vijfde minuut opende hij de score na voorbereidend werk van Cyriel Dessers. Nog geen vijf minuten later kreeg de thuisclub een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar doelman Jorn Brondeel stopte een strafschop van Darren Rosheuvel. Het was al de vierde gemiste penalty van Jong FC Utrecht dit seizoen.

Vreugde bij doelpuntenmakers Arno Verschueren en Robbie Haemhouts.

Halverwege de eerste helft werd het 0-2 door een doelpunt van Robbie Haemhouts. De treffer kwam tot stand na een enorme blunder van Thijmen Nijhuis. De doelman van Jong FC Utrecht ging enorm in de fout bij het schot van grote afstand. Het bleek de beslissing in de wedstrijd. De thuisclub slaagde er niet in de spanning terug te brengen, terwijl NAC Breda het verder wel geloofde.

Het bleef daardoor 0-2, waardoor NAC Breda nu 34 punten heeft uit twintig duels. Daarmee bezet de ploeg van Vreven de vijfde plaats in de Jupiler League met tien punten achterstand op koploper VVV-Venlo. Jong FC Utrecht staat achttiende. De voorsprong op hekkensluiter Achilles '29 is twaalf punten.

De supporters van NAC Breda heten hun nieuwe trainer Stijn Vreven welkom.