Vreedzaam protest PSV-aanhang met peper en pindakaas

De PSV-selectie zou zaterdag tijdens een besloten training eigenlijk in alle rust en stilte toewerken naar de belangrijke uitwedstrijd van zondagmiddag in De Kuip tegen Feyenoord, maar de club heeft circa zestig ontevreden supporters toegelaten voor een vreedzaam protest.

Vreedzaam protest PSV-aanhang met peper en pindakaas

De fanatieke fans wilden op ludieke wijze duidelijk maken dat er voor hen een grens bereikt is nu PSV in de Eredivisie al vijf wedstrijden op een overwinning wacht en de Eindhovense club donderdag ook in Bulgarije tegen Ludogorets onderuit ging.

Het protest is niet zozeer tegen trainer Phillip Cocu en zijn technische staf maar tegen de ondermaats presterende spelers. Met busjes peper en potten pindakaas als symbolische uitrusting wilden de fans duidelijk maken waar het hen om te doen is: als PSV verliest, dan in ieder geval strijdend.

Afgelopen week probeerde Cocu zijn veelal jonge spelers ook al aan te zetten tot meer strijdlust op het veld. Voorafgaand aan een training droeg hij zijn pupillen middels een stevige preek op er in ieder geval alles aan te doen om de negatieve spiraal te doorbreken.

Of de inspanningen van Cocu en de Eindhovense aanhang hun uitwerking hebben, zal zondag om 14.30 uur blijken in De Kuip. Is het spel van PSV na het zien van peper en pindakaas inderdaad doordrongen van pit en power, of gaan ze ook in Rotterdam weerloos ten onder?  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen