Schaars: 'Het is niet zo dat we slecht gevoetbald hebben'

Ondanks de aanhoudende sportieve teloorgang bij PSV vindt aanvoerder Stijn Schaars het geen tijd voor grote wijzigingen in het elftal. Volgens de middenvelder moeten onderlinge afspraken beter worden nagekomen.

De 2-0 nederlaag in de Europa League tegen Ludogorets was voor PSV de achtste keer in de laatste negen wedstrijden dat de ploeg niet wist te winnen. 'Maar het heeft geen zin de poppetjes op het veld te veranderen of voor een andere tactiek te kiezen', aldus Schaars voor de camera's van RTL7.

'Het gaat erom dat je de afspraken die je vooraf met elkaar maakt nakomt op het veld en dat je in dat opzicht veel van elkaar eist. Vandaag haalden we onszelf uit de wedstrijd met de manier waarop we de 1-0 tegen kregen en die rode kaart. We hebben onszelf tekort gedaan.'

Volgens Schaars kantelde de wedstrijd tien minuten na rust, toen Jeffrey Bruma zijn tweede gele kaart kreeg. 'Het is niet zo dat we slecht gevoetbald hebben. We waren in het eerste half uur beter, maar maakten de kansen niet af. We kregen toen een goal tegen door een persoonlijke fout en na die rode kaart was de wedstrijd over voor ons', besloot Schaars.