Cocu zinspeelt op maatregelen: 'Prestaties onder de maat'

Phillip Cocu kondigde na de ontluisterende 2-0 nederlaag van PSV tegen Ludogorets maatregelen aan. Volgens de trainer hebben enkele spelers hun krediet verspeeld.

Cocu zinspeelt op maatregelen: 'Prestaties onder de maat'

Door individuele fouten bleef PSV voor de achtste keer in negen wedstrijden zonder overwinning, concludeerde Cocu, die flinke wijzigingen in zijn opstelling voor de topper tegen Feyenoord van zondag niet uitsluit. 'Het is belangrijk om spelers vertrouwen te geven, maar vervolgens moeten die spelers het ook laten zien. Als dat niet gebeurt kan dat consequenties krijgen', liet Cocu weten aan RTL7.

'Een aantal spelers presteerde onder de maat en dat kunnen we ons niet permitteren', vervolgde de oefenmeester. 'Het valt niet uit te sluiten dat er nu wat gaat gebeuren', zinspeelde hij op te nemen maatregelen.

'Opeenstapeling van fouten'
Volgens Cocu stapelde zijn elftal fout op fout bij de eerste tegentreffer. 'Er gingen drie à vier dingen na elkaar verkeerd', stelde hij. 'Iemand liet zijn man lopen, er werd niet doorgedekt en een verdediger liet zich uitkappen. Daarnaast mocht het schot er misschien wel niet in. Het was een opeenstapeling van fouten.'

Kort na rust kwam PSV met tien man te staan, door de tweede gele kaart van Jeffrey Bruma na een onnodige overtreding op het middenveld. 'Dom', oordeelde Cocu. 'Vervolgens weet je dat het heel moeilijk gaat worden, want Ludogorets is slim en sluw. Dat lieten ze vandaag ook weer zien.'

Door de verliespartij wordt de thuiswedstrijd van PSV tegen Chornomorets van 12 december cruciaal. Bij een zege of gelijkspel gaan de Brabanders verder in de Europa League, terwijl de Oekraïeners alleen genoeg hebben aan een zege.

Bekijk hier al onze video's