'Voor mijn gevoel Rutjes goede keuze voor NAC'

Reacties

Met Graeme Rutjes heeft NAC Breda een opvolger gevonden voor Jeffrey van As. Algemeen directeur Justin Goetzee (foto) prijst het doortastend handelen.

'Voor mijn gevoel Rutjes goede keuze voor NAC'

'Ik ben blij dat er snel een oplossing is gekomen', reageert algemeen directeur a.i. Justin Goetzee op de benoeming van Rutjes tot technisch directeur. 'Voor mijn gevoel is er een goede keuze gemaakt. Graeme heeft een achtergrond als profvoetballer en heeft senioriteit. Als ik naar zijn cv kijk, denk ik dat hij de juiste man op de juiste plaats is om de lange termijn bij NAC vorm te gaan geven.'

De financiers, die de Bredase club van de benodigde financiële middelen voorzien, hebben Rutjes benoemd als opvolger van de vetrokken Van As. Goetzee zegt slechts zijdelings bij het proces betrokken te zijn geweest. 'Ik ben geïnformeerd, niet meer dan dat', laat hij weten.

Goetzee gaat op korte termijn om de tafel met de financiers van NAC. Dan wordt besproken of hij permanent zal worden aangesteld als algemeen directeur van de Bredase club. Daarover bestaat weinig twijfel. 

NAC heeft op hoofdlijnen een akkoord bereikt met Rutjes, die een contract voor twee jaar en vijf maanden zal tekenen met een optie voor nog een seizoen. De oud-speler van Excelsior, KV Mechelen en Anderlecht zat sinds 2011 in de raad van commissarissen van Feyenoord, waar hij verantwoordelijk was voor de technische zaken en als klankbord voor technisch directeur Martin van Geel fungeerde. Die taken legt hij nu neer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.