Raad van Commissarissen NAC weg, vertrek Van As nabij

De Raad van Commissarissen vertrekt per direct bij NAC Breda. De aandeelhouders gaan met een nieuwe structuur verder, waarbij zijzelf een nieuwe RvC zullen formeren. Vermoedelijk gebeurt dat al heel snel.

Raad van Commissarissen NAC weg, vertrek Van As nabij

De aandeelhouders hebben sinds vorige maand formeel de macht binnen de Bredase club, nu de aandelenconstructie formeel een feit is. De 21 financiers hebben de aandelen van NAC overgenomen en willen schoon schip maken.

NAC had een negatief eigen vermogen van twaalf miljoen euro. Dankzij de aandeelhouders is daar nu verandering in gekomen. Ze hebben opnieuw vier miljoen euro in NAC gepompt. Daardoor is een faillissement voorlopig afgewend. Ook met hulp van de gemeente Breda, die bereid was de stadionhuur te verlagen.

De aandeelhouders beslissen ook over het lot van algemeen directeur a.i Justin Goetzee en technisch directeur Jeffrey van As (foto). Eerstgenoemde zal blijven. Het aflopende contract van Van As zal waarschijnlijk niet verlengd worden.

Onder leiding van de Leidenaar presteren de West-Brabanders sportief boven verwachting, maar er is binnen de groep aandeelhouders kritiek op de wijze waarop hij zich naar buiten toe presenteert. Goetzee en Van As krijgen nog deze maand duidelijkheid over hun toekomst bij NAC Breda.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen